Haberler

Hakim ve Savcılar, Maden Ocağını Gezdi

HSYK'nın düzenlediği "Hukuki Müzakere Toplantıları" kapsamında Zonguldak'a gelen hakim ve savcılar, TTK'ya ait maden ocağını gezdi HSYK 2. Daire Üyesi Serter: "İnsanların bu kadar derinlik...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) düzenlediği "Hukuki Müzakere Toplantıları"na katılan hakim ve savcılar, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK)  ait maden ocaklarını gezdi.

HSYK 2. Daire üyeleri Ulvi Yüksel, Hüseyin Serter ve Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Yargıtay 12. Ceza Dairesi üyesi Mustafa Albayrak, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali İrfan Yılmaz ile 8 hakim ve savcı, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne gelerek gaz maskesi, baret ve madenci feneri gibi ekipmanları alarak maden ocağına inmek için hazırlık yaptı.

Kişisel koruyucuların nasıl ve hangi durumlarda kullanıldığına yönelik kurum yetkililerince bilgilendirilmelerinin ardından işçi kıyafetleri giyen HSYK üyeleri ile hakim ve savcılar, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde çalışan mühendislerle asansöre binerek maden ocağının eksi 425 koduna indi.

HSYK 2. Daire Üyesi Hüseyin Serter, maden ocağı gezisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, maden ocaklarını gezmelerinin kendileri için ayrı bir deneyim olduğunu ifade ederek, "İnsanların bu kadar derinlikte ekmek paralarını kazanmak için verdiği uğraşı bizzat yaşamış olduk. Zaman zaman televizyonlarda madencilerin iftar yapmalarını izliyorduk. Şimdi ise gözlerimizle görünce duygulandık. Bu zorluğu herkesin en az bir defa görmesi gerekiyor. Evimize kadar gelen ve her alanda kullanılan kömürün ne zorluklarla çıkarılmasının yol hikayesini gördük" diye konuştu.

HSYK 2. Daire üyesi Ulvi Yüksel de gezdikleri maden ocağında çalışan işçilerin yaşadıkları zorlukları gördüklerini belirterek, "Kitap üzerinde bazı teorik şeyler görünmeden anlaşılmıyor.  Buraları yerinde görmek lazım" dedi.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi üyesi Albayrak ise maden kazalarıyla ilgili temyiz incelemesine baktıklarını vurgulayarak, "Bizim için çok faydalı oldu. Arkadaşlarımızın nasıl güvenlikli çalıştıklarını ve korumalarının nasıl olduğunu gördük. Keşke şöyle yapılsa. Çocuklarımızı ortaokulda ve lisede buralara getirsek de insanların nasıl ekmek parası kazandıklarını göstersek. Yargıtay'a eskisi gibi maden kazalarıyla ilgili davalar çok gelmiyor. Son yıllarda sanırım kazalar azaldı. Bundan 4-5 yıl öncesine kadar davalar geliyordu" şeklinde konuştu.

Öte yandan, 13 hakim ve savcıdan oluşan başka bir grup da TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağını gezdi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Yargıtay Türkiye Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title