Haberler

Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk milleti bin yıldır yaşadığı bu zor coğrafyada mücadele etmeye, canı pahasına vatanını korumaya talimlidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk milleti bin yıldır yaşadığı bu zor coğrafyada mücadele etmeye, canı pahasına vatanını korumaya talimlidir. Biraz geriye gidersek, Kurtuluş Savaşımızı, Çanakkale'yi görürüz. En son 15 Temmuz'da istiklalimiz, istikbalimiz, demokrasimiz, kutsallarımız için neler yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Varsa aynı bedelleri göze alanlar, buyursunlar, 'Hodri meydan' diyoruz." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'ndeki konuşmasında, Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da ve Libya'da ölenlerin hep Müslüman olduğuna dikkati çekti.

"Bütün bu olanlar karşısında kendimizi çek etmeliyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ve Irak merkezli oynanan bu oyunu bozmak için ne zaman bir hamle yapsa, karşısına bir başka terör örgütünün çıktığını vurguladı.

Bu terör örgütlerinin birbirinden farkının olmadığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz neden şu son operasyonu yaptık? Gaziantep'te bakın 14 yaşında bir çocuk. Messi'yi çok seviyor. Messi'yi çok sevdiği için çocuğa Messi formasını giydiriyorlar, üzerine de bombayı bağlıyorlar ve bu çocuğu canlı bomba olarak o kına törenine sokuyorlar ve patlatıyorlar. 56 kişi orada şehit oluyor, 100'e yakın insan da orada ne yazık ki yaralanıyor. Oyunun sinsiliği bu kadar büyük, işte bu da DEAŞ. Bu hassasiyeti gözardı edemeyiz. Bunlar 12, 13, 14, 15, 16 yaşındaki çocukları eğitmek suretiyle ne yazık ki terör alanına bunları sokuyorlar. Suriye'de güya birbirleriyle savaşan terör örgütleri, ülkemizde vardiya halinde eylem yapıyor. PKK'nın bıraktığı yerden DEAŞ devralıyor, onun bıraktığı yerden FETÖ devam ediyor sonra yeniden PKK sahne alıyor. PKK'nın çukur eylemleriyle, DEAŞ'ın intihar eylemleri FETÖ'nün darbe girişimiyle, PKK'nın bombalı araçları hep aynı gaye için sürdürüyorlar bu savaşı."

Akıl ve mantık zaviyesinden bakıldığında bu eylemlerin hiçbirinin geçerli sebebi olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerini, tarihlerinin en büyük insan gücü kayıplarını verdirme pahasına ülkemizin üzerine salanlar, bizi bu kritik sürecin dışında tutmayı amaçlıyorlar. Ama farkına varamadıkları bir husus var. O da Türkiye'nin eski Türkiye olmadığı gerçeğidir." diye konuştu.

"Saldırmalarının sebebi denklemi bozuyor olmamız"

Erdoğan, 15 Temmuz'da ordu içindeki binlerce FETÖ elemanının darbe için harekete geçince "Türkiye'nin operasyonel gücünü yıllarca toparlayamayacağının" sanıldığını bildirdi. Erdoğan, ama Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu olayın üzerinden 40 gün geçmeden Cumhuriyet tarihinin en önemli sınır ötesi operasyonlarından biri olan Cerablus Harekatı'nı başlattığını aktardı.

Aynı şekilde 1984'ten beri kış aylarını dağlarda gizlendiği yerlerde hazırlık yaparak geçiren PKK'ya en güçlü darbelerin bu dönemde vurulduğunu aktaran Erdoğan, PKK'nın bombalı araçlarla intihar eylemlerine yönelmesinin sebebinin ise asıl güçlü olduğu yerlerdeki bu kayıplarını örtme telaşı olduğunu belirtti.

DEAŞ'a karşı Suriye içinde olduğu kadar Türkiye'de de çok etkili operasyonlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Erdoğan, "Musul konusunda Türkiye'ye terbiye dışı saldırılmasının sebebi bölgede kurulan denklemi bozuyor olmamızdır. Suriye'de Cerablus Harekatı ile DEAŞ balonuna ilk iğneyi batırarak, bunun birinci adımını attık." ifadesini kullandı.

"Biz, İslam'a gölge düşüremeyiz"

Erdoğan, Musul'da bölgeyi kana ve ateşe boğmak için kurulan mezhep çatışması balonunu söndürmekte kararlı olduklarını bildirdi.

Erdoğan, "Dün de söyledim Avrasya İslam Şurası'nda, benim dinim Sünnilik değildir. Bizim dinimiz asla Şiilik de değildir. Bizim dinimiz dini mübini İslamdır, bundan başka bir şey tanımıyorum. Sünnilik, Şia bunların hepsi birer yorumdur. Benim de kendime göre şüphesiz ki bir yorumum vardır ama hepsinin üzerindeki o çatı bizim diniz olan İslamdır. Biz, İslam'a gölge düşüremeyiz. Bu mezhebi yorumlar asla İslam'ın üzerine çıkamaz, bunu çok iyi bilmemiz, anlamamız gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye ve Irak'taki insanları bu küresel senaryonun çarkları arasında ezilmekten, Türkiye'yi de benzer bir akıbete uğrama tehdidinden kurtarmak için tüm imkanları kullanacaklarının altını çizen Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Bu mesele, bazı ülkeler için stratejik bir hamleden, karlı bir oyundan ibaret olabilir. Bizim için Suriye ve Irak kaynaklı terör tehdidi, hayati bir öneme sahiptir. Bir tarafta kar-zarar hesabı, diğer tarafta hayat-memat meselesi vardır, bunu iyi görmemiz lazım. Türkiye'nin bölge ile ilişkisini, kendi çıkar hesaplarıyla karıştıranlara mesajım şudur; Terör örgütleriyle iş tutmak, ateşle oynamak gibidir. Bu ateş bizi teğet geçer ama korkarım ki onunla oynayanları cayır cayır yakar, bunun bilinmesi lazım. Türk milleti bin yıldır yaşadığı bu zor coğrafyada mücadele etmeye, canı pahasına vatanını korumaya talimlidir. Biraz geriye gidersek, Kurtuluş Savaşımızı, Çanakkale'yi görürüz. En son 15 Temmuz'da istiklalimiz, istikbalimiz, demokrasimiz, kutsallarımız için neler yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Varsa aynı bedelleri göze alanlar, buyursunlar, 'Hodri meydan' diyoruz. Biz, devlet ve millet olarak, bekamızı tehdit eden bu oyunu ne pahasına olursa olsun bozmakta kararlıyız. Geçtiğimiz bu kritik dönemde bize gösterilen hiçbir dostluğu olduğu gibi hiçbir husumeti de kusura bakmasınlar unutmayacağız."

"Bu millet, büyük bir millet"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ortak bir gelecek kurmak isteyen herkese dost ellerinin sonuna kadar açık olduğuna dikkati çekti. Erdoğan, görev yerleri belli olacak hakim ve savcılara, "Türkiye'yi çok sevmelerini, devlete en güzel şekilde hizmet etmelerini" istedi.

Erdoğan, kendisini dinleyen hakim ve savcılara, "Biliyorum ki sizler, 'El adlü esasül-mülk' hükmüne, yani 'Adalet mülkün esasıdır' hükmüne inanmış kardeşlerimsiniz ve bu adalet sizin elinizle tecelli edecek. ve siz, bu mülkü ayakta tutacaksınız. Buradaki mülk aynı zamanda devlettir, buradaki mülk aynı zamanda insanımızın beklentisidir. Türk milleti, kendisine hizmet eden herkesi, özellikle de siz adalet teşkilatı mensuplarını, inanın bana, adeta başının üstünde taşır, hiç endişeniz olmasın." diye seslendi.

Anadolu'da "Başım, gözüm üzerine" sözünün olduğunu anımsatan Erdoğan, bu sözün, milletin engin gönüllülüğünün en güzel ifadesi olduğuna vurgu yaptı.

Erdoğan, hakim ve savcılardan, bunun zeminini hazırlamalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Bunu 40 yıldır farklı görevlerde milletinin hizmetinde olan bir siyasetçi olarak çok iyi biliyorum. 81 vilayette, hamdolsun hepsini tek tek, birkaç kez gezmiş, dolaşmış bir kardeşinizim. Ankara'da veya İstanbul'da takılı kalmadım, hep buraları dolaştım, gezdim, gördüm ve buralara da verdiğimiz hizmetleri, bizzat yerinde inceledim, tetkik ettim. Gördüm ki bu alicenap millet, her şeyin en iyisini, güzelini, kalitelisini hak ediyor. Bu millet, büyük bir millet, bu millet gerçekten aziz bir millet, her türlü hizmete layık bir millet. İşte o gece tankların altına kendini atarken, bu millet bunu gösterdi. Biz bu millete bu hizmeti vermeyeceğiz de kime vereceğiz? Bu millet o gece şehadete yürüdü, bu millet o gece geleceğini teminat altına almak için yürüdü ve 29 gece demokrasi nöbetleri tuttu sabahlara kadar. Hiçbir şey beklemeksizin, ne rütbe, ne makam, ne para, ne pul beklediler. Sadece ikinci kurtuluş mücadelesini başarıyla sonuçlandırmayı beklediler. Sizlerin de kendi alanınızda milletimize en iyi hizmeti vereceğinize ben yürekten inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından, dönem birincilerine plaket verdi. Erdoğan daha sonra, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ile butona basarak kura çekimini başlattı. Erdoğan, atamaları belli olan bazı adaylara hayırlı olsun dileklerini iletti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title