Haberler

Hakim Bombacıya "Ne İş Yapıyorsun" Diye Sordu, Salondan Efsane Cevap Geldi

Güncelleme:

Sancaktepe'de geçen sene bombalı saldırı gerçekleştiren saldırganların davasında hakim 'Ne iş yapıyorsunuz' diye sorunca seyircilerden biri "İnsanların canına kıyıyor ne yapacak?" dedi.

Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin davanın görülmesine başlandı.

"İNSANLARIN CANINA KIYIYOR NE YAPACAK"

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada, 3'ü tutuklu 5 sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, saldırıda yaralanan askerlerin de aralarında bulunduğu 27 müşteki katıldı. Davada ilk olarak sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme heyeti başkanı sanıkların ne iş yaptığını sordu. İnşaatçı olduğunu söyleyen tutuklu sanık İrfan Kılıç'ın cevabı üzerine bir izleyici, "İnsanların canına kıyıyor ne yapacak" diyerek tepki gösterdi.

"KIZ KAÇIRDIM DEDİ, SABAH OLAYA KARIŞTIĞINI ÖĞRENDİM"

Savunması alınan tutuklu sanık Mehmet Akif Uslu, sanıklardan İrfan Kılıç ile arkadaş olduğunu söyleyerek, "Olay günü İrfan beni arayarak Gebze'de olduğunu söyledi, beni yanına çağırdı. Yanına gittiğimde 'Kız kaçırdım' diye söyledi. Kalacak yeri olmadığını, bende kalmak istediğini belirtti. Bende kardeşimde kaldığım için İrfan'ı sanıklardan amcam Abdulbaki Uslu'nun evine bıraktım. Sabah 04.30 sıralarında polisler beni gözaltına aldı. Emniyete götürüldüğümde sanık İrfan'ın böyle bir olaya karıştığını öğrendim. Suçsuzum" dedi.

"OLAYDA KULLANILAN ARACI BANA ALDI, ALAKAM YOK"

Tutuklu sanıklardan Şaban Uslu ise sanık İrfan Kılıç'ı memleketten tanıdığını belirterek, "İnşaatlarda beraber çalışıyorduk. Benim İrfan'dan 5 bin lira alacağım vardı. Sultanbeyli'de M.B'nin yanına birlikte gittik. 13 bin liraya araç için anlaştık. İrfan olayda kullanılan aracı bana aldı. Olay sabahı işe gittim. Sanıklar İrfan Kılıç ile Osman Gülen ise evde kaldı. Aracı aldığımız kişi akşam beni aradı ve aracın kalan parasını konuşmak için yanına çağırdı. Ben de gittiğimde polisler oradaymış, gözaltına aldılar. Emniyette İrfan'ın böyle bir olaya karıştığını duydum. Benim alakam yoktur" şeklinde konuştu. Bir diğer tutuklu sanık İrfan Kılıç ise avukatıyla görüşemediği için savunmasını bir sonraki celse yapacağını söyledi.

"MADDİ MANEVİ YIKILMIŞ DURUMDAYIM"

Olay günü evi, iş yeri, araçları zarar gören müştekiler zararlarının giderilmediğini belirterek şikayetçi olduklarını söylediler. Müştekilerden Dilek Aydın yaya olarak olay yerinden geçerken patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Patlama sonucunda ağır şekilde yaralandım. Parmağım kesildi, vücudumun sol tarafı şu anda komple yara içinde. Çalışamıyorum. Maddi manevi yıkılmış durumdayım, şikayetçiyim" dedi.

"PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORUM"

Askeri personel Eray Dinçer ise olay tarihinde servis aracında bulunduğunu belirterek, "Servisle hareket ettikten bir süre sonra patlama meydana geldi. Başımdan ve kolumdan yaralandım. Kulaklarımda işitme kaybı vardır. Şikayetçiyim" dedi. Patlama sırasında askeri servis aracında bulunan Erhan Kök ise olayda yaralandığını söyleyerek, "Hala kulaklarımda işitme kaybı var ve psikolojik tedavi görüyorum. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.

EVDE DERS ÇALIŞIRKEN YARALANDI...

Olayda yaralanan 15 yaşındaki bir çocuk da, evde ders çalıştığı sırada olayın meydana geldiğini belirterek, "Patlamada evimiz hasar gördü. Sağ bacağımdan yaralandım. Tedavi gördüm. Şu an bir yaralanma izi yoktur ancak psikolojik olarak halen etkileri devam ediyor" dedi.

BİR SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Akif Uslu'nun suç vasfının değişme ihtimali, ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyete neden olunmaması açısından tahliyesine karar verdi. Uslu'ya yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza atma şeklinde adli kontrol hükümleri konuldu. Diğer 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme hakkında yakalama kararı bulunan sanık Osman Gülen'in yakalama infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 Mayıs 2016 tarihinde İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası'nda görevli askeri personelin sivil servis aracıyla kışladan çıktıktan sonra seyir halindeyken Samandıra Kışlası civarında bir patlama olduğu, meydana gelen patlamada servis aracı ile etraftaki ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldiği belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 624'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Eylemin askeri personele yönelik olduğunu belirten savcılık, 6 şüphelinin bulunduğu olayda 5 kişi için "Devletin Birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Tasarlayarak bombalama suretiyle kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs", "Askerin hizmetine verilmiş kara ulaşım aracına zarar vermek", "Bombalama suretiyle mala zarar verme" gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 225'er yıldan 624'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Şüphelilerden Abdülbaki Uslu'nun ise "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçunu işlediği gerekçesiyle 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

irfan kılıç Sancaktepe Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title