Haberler

Hakalmaz'ın Katil Zanlısına 25 Yıl Hapis

Samsun’da 24 yaşındaki genci kalbinden bıçaklayarak öldüren 22 yaşındaki genç, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da 24 yaşındaki genci kalbinden bıçaklayarak öldüren 22 yaşındaki genç, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, İlkadım ilçesi Cedit Mahallesi Ebusuud Caddesi'nde 2014 yılı Ocak ayında meydana geldi. 24 yaşındaki Osman Hakalmaz, ortak iş yaptığı Mehmet K.'nin kardeşi 22 yaşındaki Hasan K.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Kalbinden 2 bıçak yarası alan Osman Hakalmaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Hasan K.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sona erdi.

Bugün görülen davanın son duruşmasında Hakan K., "Ben askerdeyken maktul ile ağabeyim Mehmet ortaklık yapmışlar. Sonra ben askerden izne geldim. Gelince bu olayı duydum. Ağabeyim Mehmet'e 'bu ortaklık nedir' diye sorduğumda, maktulle ortaklık yaptıklarını ve daha sonra ayrıldıklarını söyledi. Ortak araba almışlar. Daha sonra bu araba satılmış. Ağabeyime pay verilmemiş. Yine yaptıkları ortak işte ağabeyime hiç para vermemiş. Bu olay nedeniyle ağabeyim borçlandığı için annem ve babam etkilenmişler. Sinir hastası olmuşlar. Ben bu konuyu konuşmak için maktule iki kez haber gönderdim. Benimle görüşmek istemedi. Olay günü eve gittim. Üst kata çıktım. Sonra köpeğimi gezdirmek için elime aldım. Sokağa çıkıp köpeğimi gezdiriyordum. Sokakta maktul ve Abdullah A. ile karşılaştım. Maktul benimle konuşmadan ilerledi. Döndüm eve gidiyordum. O sırada maktulu elektrik direğinin dibinde gördüm. Yanına gittim. Neden benimle görüşmediğini sordum. Bunun üzerine üzerime geldi. Bana saldırdı. Ben de üzerimde bulunan bıçağı çektim ve vurdum. Öldürme gibi bir kastım yoktur. Konuşmak amacıyla maktulun yanına gittim. Bana böyle davrandığı için aramızda bu olay oldu. Suçsuzum" dedi.

Hakim, Hasan K.'yi önce "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 25 yıla indirdi. Hasan K., bıçak taşımak suçundan da bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title