Haberler

HAK-İŞ, Kılıçdaroğlu'nun İddialarını Yalanladı

Güncelleme:

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'HAK-İŞ'in 39. Kuruluş yıl dönümünde ödül alan yönetmenin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önünde dayak yediği' iddiasını yalanladı.

Konuyla ilgili HAK-İŞ'ten yapılan açıklamada, "HAK-İŞ'in toplantısının yapıldığı salonda Başbakanımız varken de gittikten sonra da dayak benzeri herhangi bir olay yaşanmamıştır. Başbakanımızın ayrılmasının ardından ödül alan yönetmenin toplantı salonunun dışında, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmektedir. Olay, yönetmen Eroğlu tarafından adli makamlara iletilmiştir ve yasal süreç işlemektedir.

HAK-İŞ olarak, ödüle layık gördüğümüz ve toplantımıza davet ettiğimiz ve Başbakanın kucaklayarak ödül verdiği, filmini eşine az rastlanır bir şekilde 10 dakika ayakta izlediği bir sanatçının adının dayak olayı ile anılmasından üzgünüz, Adli makamların olayı en kısa sürede aydınlatması en büyük beklentimizdir" denildi.

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları üzerine yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAK-İŞ'in sanatla emeği buluşturan çok önemli bir faaliyetini, siyasi çıkarları uğruna karalamakta, olayları çarpıtarak, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

Kılıçdaroğlu, sanatçının Başbakan'ın gözü önünde şiddete maruz kaldığını iddia etmektedir ki bu tamamen gerçek dışıdır. HAK-İŞ toplantısının yapıldığı salonda Başbakanımız varken de gittikten sonra da dayak benzeri herhangi bir olay yaşanmamıştır. Başbakanımızın ayrılmasının ardından, ödül alan yönetmenin toplantı salonunun dışında, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmektedir. Olay, yönetmen Eroğlu taradından adli makamlara iletilmiş, güvenlik birimleri ve savcılık olaya el koymuştur ve yasal süreç işlemektedir. Kılıçdaroğlu'nu yalanı ve karalama gayreti dolayısıyla yadırgıyor ve kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun HAK-İŞ'i iftira zemini yapması doğru değildir.

HAK-İŞ Konfederasyonu 39. Kuruluş Yıldönümü ve HAK-İŞ 3. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla, görkemli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, toplantımıza katılan heyete teşekkür eder, yarışmamızda dereceye giren ve ödül alan sanatçıları bir kez daha tebrik ederiz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title