Haberler

Hak-İş'in "Emek" Konulu Kısa Film Yarışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HAK-İŞ'in "emek" konulu kısa film yarışması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan HAK-İŞ'in "emek" konulu kısa film yarışması

HAK-İŞ'in 2012'den beri ulusal olarak düzenlediği ve bu yıl uluslararası hale getirilen kısa film festivalinde yarışacak filmler için başvurular, 15 Kasım'a kadar kabul edilecek

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: "Bütün bunlar belki sendikal faaliyetlerimiz içinde sendikacılığımız kadar öne çıkmasa da biz sendikal mücadeleyi, kültür ve sanatla birlikte daha güçlü yapabileceğimizi ve belki bir filmle, bir kısa filmle bizim yıllarca anlatamadığımız, yıllarca veremediğimiz mesajların verilebileceğine inanıyoruz"

HAK-İŞ'in 2012'den beri ulusal olarak düzenlediği ve bu yıl ilk kez uluslararası hale getirilen "HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Festivali"nde yarışacak filmler için başvurular 15 Kasım'a kadar kabul edilecek.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, bir otelde düzenlen iftarın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sendikalarda sendikal mücadelelerin baskın olduğunu belirterek, HAK-İŞ olarak sanatı emekle buluşturup farklı bir yönden meseleye baktıklarını ifade etti.

Film festivalini 2012'den beri gerekleştirdiklerini anlatan Arslan, yola 2012'de besmeleyle çıktıklarını ve her yıl ivme kazanarak çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bu yıl, gelenekselleşen ve ilk kez uluslararası hale getirdikleri kısa film yarışmasına 3 ayda 3 bin 346 film ve 2 bin 800 yönetmenin başvurduğuna işaret eden Arslan, 115 ülkeden katılımcı bulunduğunu söyledi. Arslan, şöyle konuştu:

"Sanatı dar kalıplara, belli ideolojik sınırlara hapsederek toplumdaki kültür ve sanat taleplerini maalesef ideolojik yaklaşımlarla sınırlandırmaya çalışan yaklaşımlar, HAK-İŞ'in faaliyet alanında yer almamakta. Daha geniş bir açıdan bakıyoruz ve inanıyorum ki HAK-İŞ, her alanda yaptığı başarılı çalışmaları, kültür ve sanat alanında, başta kısa film yarışmamız olmak üzere, bundan sonra çeşitlendireceğiz. Amatör tiyatro grupları oluşturma çalışmaları var. Yine bazı amatör tiyatrolara HAK-İŞ olarak destek sağlıyoruz. Onların turnelerinde bir kısım etkinliklerine katkı vererek onların sanatlarını icra etmelerindeki engellerin kaldırılması konusunda çaba sarf ediyoruz.

Bütün bunlar belki sendikal faaliyetlerimiz içinde sendikacılığımız kadar öne çıkmasa da biz sendikal mücadeleyi, kültür ve sanatla birlikte daha güçlü yapabileceğimizi ve belki bir filmle, bir kısa filmle bizim yıllarca anlatamadığımız, yıllarca veremediğimiz mesajların verilebileceğine inanıyoruz. Onun için bunu önemsiyoruz. Salt 'biz yapıyoruz' demekten öte gerçekten bunun hakkını vererek yapmak istiyoruz. İnanıyorum önümüzdeki yıllarda bunu dünyada da ülkemizde de ses getirecek uluslararası platforma dönüştürmek istiyoruz."

Arslan, yarışmaya başvuru için son tarihin 15 Kasım olduğunu bildirdi.

Yarışmaya, internet üzerinden de başvurulabileceği, adayların, konfederasyonun Genel Merkez Basın Birimi'ne direk ya da posta yoluyla ulaşabilecekleri ifade edildi.

Yarışmada birinci olan filme 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2 bin 500 lira verilecek. Ayrıca Necati Çelik Özel Ödülü'nü alan filmin 2 bin 500 lira kazanacağı festivalde, "En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik, En İyi Görüntü, Sendikacı Gözünden" dallarında biner lira ödül dağıtılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Arslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title