Haberler

Hak-iş Genel Başkanı Arslan Basın Mensuplarına İftar Verdi

İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “HAK-İş Emeğe Saygı" temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’na 115 ülkeden yaklaşık 3 bin 346 film ve 2 bin 800 yönetmenin başvurduğunu söyledi.

HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "HAK-İş Emeğe Saygı" temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'na 115 ülkeden yaklaşık 3 bin 346 film ve 2 bin 800 yönetmenin başvurduğunu söyledi.

HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Rixos Grand Ankara Oteli'nde gerçekleşen iftar programına çok sayıda davetli katıldı. İftarın ardından"Hak-İş Emeğe Saygı" temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'na ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, "5 sene önce bu sene beşincisini gerçekleştireceğimiz, artık uluslararası alana taşıdığımız kısa film yarışmasına besmeleyle başlamıştık. Her yıl daha bir ivme kazanarak bu çalışmalarımız devam etti. Daha sonra Kültür Bakanlığı'nın bu konudaki şartlarını yerine getirdiğimiz için Kültür Bakanlığı'nın da desteğiyle, aynı zamanda sendikalarımızın da desteğiyle bu organizasyonu gerçekleştirdik. Pek çok sendikamızın üyeleri, yöneticileri kısa film yarışmasına kendi yaptıkları kısa filmlerle katıldı. Bu bizi çok heyecanlandırdı. İşçilerin, emekçilerin kültür ve sanatla buluşması, sinemayla buluşmasını sağlamak için çeşitli teşvikler de gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"YARIŞMAYA 115 ÜLKEDEN KATILIM OLDU"

Yarışmaya uluslararası alanda ilgi olduğunu vurgulayan Arslan, "Yarışmaya yaklaşık 3 bin 346 film ve 2 bin 800 yönetmen başvurdu. Biz online müracaatlar da alıyoruz. 115 ülkeden katılımcılar var. Amerika'dan 321 film, Hindistan'dan 241, İran'dan 231, İngiltere ve Fransa'dan 150, İspanya'dan 121, İtalya'dan 129, Türkiye'den 89, Rusya'dan 84, Brezilya'dan 85, Kanada'dan 83, Almanya'dan 82 ve diğer ülkelerden çeşitli başvurular gelmeye devam ediyor. HAK-İş'in kısa film yarışmasının bir başka özelliği, Türkiye'de toplamda en fazla ödül veren, en yüksek miktarda ödül veren yarışma olması. 30 bin TL'nin üzerinde ödül miktarımız var. Bir emek örgütü olduğumuz için aslında sanat ve kültür camiasına dışarıda olarak gözüksek de özellikle yapılan başvurular, kısa film yarışmasının uluslararası alanda çok daha etkin, güçlü şekilde karşılık bulduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Önümüzdeki yıl uluslararası fotoğraf yarışması da düzenlemek istediklerini belirten Arslan, "Bu yıl gerçekleştiremedik ama önümüzdeki yıl için planladık, inşallah yine uluslararası emek eksenli fotoğraf yarışması düzenlemek istiyoruz. Bu konuda da iddialıyız. İnşallah önümüzdeki yıl fotoğraf konusunda da emeğe saygı eksenli yarışması gerçekleştireceğiz" dedi.

Kısa film yarışmasının son başvuru tarihinin 15 Kasım olduğunu dile getiren Arslan, yıl sonunda da organizasyonun gerçekleştirileceğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rixos Grand Ankara Kültür Bakanlığı Mahmut Arslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title