Haberler

Hak-İş Genel Başkanı Arslan Açıklaması

"İETT Genel Müdürlüğü'nde 1600 taşeron işçi var. Bütün ulaşım çalışanlarını, Hak İş, Hizmet İş bünyesine almak zorundayız"

İSTANBUL (AA)- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İETT Genel Müdürlüğü'nde 1600 taşeron işçi bulunduğunu belirterek, "Bütün ulaşım çalışanlarını, Hak-İş, Hizmet-İş bünyesine almak zorundayız" dedi.

Hizmet-İş İstanbul 2 No'lu İETT Şube 5. Olağan Genel Kurulu, Eyüp'teki Mihrimah Düğün Salonu'nda yapıldı.

Genel Kurul'da konuşan Arslan, İETT'teki mücadelenin 18. yılında olduklarını söyledi. Sendikalarının 19 iş kolunda 20 sendikasıyla çalışma hayatında çok önemli bir yerde olduğunu anlatan Arslan, konfederasyonunun önümüzdeki yıl 40. yılını kutlayacağını aktardı. Hak-İş olarak 13 milyon sigortalı işçinin sadece 250 binini temsil ettiklerini dile getiren Arslan, toplam sendikalı işçi sayısının ise 1 milyon 200 bin olduğunu kaydetti.

Arslan, Hak-İş'in sayısal anlamda bugün olması gereken yerde olmadığını dile getirerek, sendikayı büyütmek ve Türkiye'nin bir numarası yapmak zorunda olduklarını kaydetti. İETT'de yapılan mücadelelerine değinen Arslan, şöyle konuştu:

"İş kolunda 800 bin işçinin 100 binine yakını temsil ediyoruz. Geride 700 bin işçi bizi bekliyor. Onları da Hak-İş'e ve Hizmet-İş'e katmak zorundayız. İstanbul'da özel halk otobüsleri var. Onların ne kadar kötü ve zor şartlar altında çalıştıklarını biliyorsunuz. Onları da sendikalı yapıp, toplu sözleşme haklarını sağlamak boynumuzun borcu. İETT Genel Müdürlüğü'nde 1600 taşeron işçi var. Bu arkadaşlarımızı ziyaret ettim. Taşeron işçileri sendikalı yapamıyoruz. Bütün çabalarına rağmen İETT Genel Müdürlüğü kadro alamıyor. Dolayısıyla bütün ulaşım çalışanlarını, Hak-İş, Hizmet-İş bünyesine almak zorundayız."

Sendikal haklarla ilgili yasal düzenlemeleri anlatan Arslan, grev hakkının tehdit değil, amaç olarak kullanılması gerektiğine dikkati çekti. İşçilerin birlik ve beraberlik içinde uyumlu şekilde çalışması gerektiğini kaydeden Arslan, kurulda sandığa itibar ve saygı gösterilmesi gerektiğini anlattı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bu Genel Kurul'da özgür iradeleriyle seçilecek arkadaşların birinci görevi, Hak-İş ve Hizmet-İş'i büyütmek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

İETT Genel Müdürlüğü'ne yazdığı yazıdan bahseden Arslan, otobüs şoförlerinin özellikle kazalarda ödediği miktarları içeren maddenin yeniden düzenlenmesi ve tüm tazminatların işveren tarafından ödenmesini talep ettiğini belirtti.

Arslan, "Hasarları karşılamak için derneğe aidat ödüyorsunuz. Derneğimiz yine devam etsin ama sembolik bir aidatla devam edelim. Bu bizim yararımızadır" dedi.

Bu esnada kurula katılan üyelerden bazıları bu talebe karşı çıktıklarını dile getirdi. Kurul üyeleri arasında tartışma çıktı. Tartışma sonlandıktan sonra Arslan, konuşmasına devam etti.

Mahmut Arslan, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda yeni bir düzenlemenin Meclis'e geldiğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada çalışanlara da sorumluluk geliyor. İşverenlere hapis cezasına kadar gelen ağır yaptırımlar var. Çalışanlara da iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymadıkları takdirde hizmet akitlerinin feshedilebileceği düzenleme geliyor. Konuyu önümüzdeki günlerde ele acağız. Hep beraber hiçbir arkadaşımızın kaza yapmadan, yaralı, sakat, ölümlü kazalara fırsat vermeden nasıl çalışması gerektiğiyle ilgili hazırlık yapmamız gerekiyor." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Arslan İstanbul Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title