Haberler

Hain Saldırıda Hayatını Kaybeden Polis Eşi Toprağa Verildi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Çınar Kaymakamlığı çalışanı ve polis eşi Esra Köse Başaran memleketi Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde binlerce kişinin katılımı ile gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Çınar Kaymakamlığı çalışanı ve polis eşi Esra Köse Başaran memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde binlerce kişinin katılımı ile gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Cengiz Başaran ile 2 yaşındaki oğlu Yiğit Tuğra Başaran'ın yaralandığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Esra Köse Başaran (31) için Doğanşehir ilçesindeki Çarşı Camii'nde Cuma Namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Polis lojmanlarındaki saldırıda hayatını kaybeden Esra Başaran'ın annesi Sümbül ile babası Gazi Köse ile kayınvalidesi Emine Başaran tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Gelininin düğününün ardından ikinci kez gelinlik giydiğini söyleyen Emine Başaran, "Sen ölmeyeydin, ben öleydim. Ben şimdi kuzuna ne diyeceğim? Seni soranlara ne diyeceğim? O Diyarbakır'ı viran edin" diyerek ağıtlar yaktı.

Başaran'ın Türk bayrağına sarılı cenazesinin başında polis memurları beklerken cenaze namazına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, Emniyet İl Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Başaran'ın yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazında, yoğun katılım nedeniyle cemaatin büyük kısmı cami avlusu dışına taştı. İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Başaran'ın naaşı doğduğu Günedoğru mahallesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hain saldırıda yaralanan polis memuru Cengiz Başaran ile oğlu Yiğit Buğra Başaran'ın tedavilerinin GATA'da sürdüğü öğrenilirken aynı saldıra yaralanan polis memurunun kardeşi İlknur Başaran'ın da Diyarbakır'da tedavi altında olduğu öğrenildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Başaran Doğanşehir Diyarbakır Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title