Haberler

Hafta Sonu Sanat Müzikleriyle Dolu Geçti

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi, düzenlediği kültür-sanat etkinlikleriyle hafta sonlarına bir tatlı huzur getiriyor.

İki akşam üst üste Türk Sanat Müziği konserlerine ev sahipliği yapan Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde şarkılar, Seda Gökkadar Kolay ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği Korosu'nun sesinden dinlendi.

Beylikdüzü'nde hafta sonu dolu dolu Türk Sanat Müziği'yle yaşandı. Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) Türk Sanat Müziği Konseri Dicle Derman'ın yönetiminde gerçekleşti. Koroyla ve solo söylenen eserlere salonu dolduran vatandaşlar da eşlik etti.

Onlarca Eser Dinleyiciyle Birlikte Söylendi

Beyati, Hüseyni, Muhayyer, Neva, İsfahan, Gerdaniye ve Muhayyerkürdi makamlarında sazların eşliğinde söylenen şarkılar dinleyicileri mest etti. İki bölümden oluşan konserde yirmi eser seslendirildi. Gerdaniye makamındaki Odasına Girdim Fincan Elinde türküsünü koroyla birlikte söyleyen dinleyiciler, Bak Şu Güzel Köylüye İşte Bu Kızdır Peri, İltimas Etmeye Yare Varınız, Kendim Gurbet Elde Gönlüm Sılada gibi parçalara da alkışlarla tempo tuttu.

Seda Gökkadar Kolay Sesiyle Büyüledi

Türk Sanat Müziği'nin berrak sesi ve TRT'den "Yetişmiş Ses Sanatçısı" ünvanını kazanmış olan Seda Gökkadar Kolay da, verdiği konser ile Beylikdüzü'ndeki müzikseverlerle buluşarak, birçok değerli eseri kültür merkezinde vatandaşlar için seslendirdi. Duru sesiyle konuklara unutulmaz bir gece yaşatan Kolay, performansının sonunda büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Dicle Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title