Haberler

Hafsa Sultan Projesi Haziran Ayına Kaldı

Güncelleme:

AK Parti Grubunun önerisi üzerine projede Yunusemre Belediyesi teknik ekipleri ve Büyükşehir ekipleri birlikte çalışacak. Haziran ayında karara bağlanması beklenen projede birlikte bilgilendirme toplantıları yapılacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı belediye meclis toplantısı, Kültür Merkezi Meclis salonunda yapıldı. Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'nde iki adada yapmayı planladığı kentsel yenileme projesi görüşüldü. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 4-5 aydır projenin komisyonlarda olduğunu ifade etti. Bu süre içinde çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Ergün, "Geçen ay içinde ilgili imar komisyonu ilgili meclis üyeleri, o bölgedeki vatandaşlarımızla bu toplantılar yapıldı. İki üç haftadır orada bulunan vatandaşlarla görüşmeler yapılıyor. Şuanda bu bölgedeki 180 parsel üzerinden bir rakam verebilirim. Yüzde 55 oranında şuanda ön kabul protokolü imzalanmıştır. 100 protokolün imzası atıldı. Bir iki haftada içinde bu sayı 150'lere gelecektir. Çoğunluk vatandaş nezdinde yüzde 55'tir. Belki pazartesiye kadar bu sayı yukarıya çıkacaktır. Büyükşehir belediyesinin yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projesi meclisin iradesi geçerlidir. İmar komisyonun ara komisyonuna sevkini ve tekrar görüşülmesini talep ediyorum" dedi.
AK Parti Grubu proje hakkındaki görüşünü açıkladı
Başkan Ergün'ün açıklamalarının ardından AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de görüş bildirdi. Çerçi, buradaki yeni bir yapılaşma projesinin yapıldığını belirterek, projede bazı şeylere karşı olduklarını dile getirdi. Büyük bir kentsel dönüşüm projesi başlatmak istediklerini ve Cumhurbaşkanı'nın masasında olduğunu aktaran Çerçi, vatandaş hangi projeyi istiyorsa onun yanında olacaklarını açıkladı.
30 yıldır buraya kimse el atmamış
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada 180 parsel olduğunu belirterek, şuanda 100 hak sahibi ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Başkan Ergün, "Burası 30 senedir problemli kimse çözmemiş el atmamış. Siyasi olarak geri atılmış. Yıllarca ıslah binalar yapılmış. Geçen dönem uygulama getirdik. AK Parti çoğunluğu ile ret edildi. Şimdi ikinci bir çalışma yapıldı. Vatandaşa alternatif sunuldu. Vatandaş rıza vermediği sürece bir kişiyle anlaşmazsan gene olmuyor. Ondan sonraki safhada yine ortak karar vermeliyiz. Sizin bu yerle ilgili düşünceniz öneriniz nedir. Açık konuşun. Başka alternatif sunuyor musunuz?" diye konuştu.
"Yama yapa yapa Manisa'yı büyütüyoruz"
MHP Grup Başkan Vekil Mehmet Güzgülü de Manisa'da uzun yıllar boyunca imar çalışması yapılmadığını belirterek, "imar yapmak her belediye başkanına nasip olmuyor. 1989 yılında bir plan yapılmış. Ertuğrul Dayıoğlu belediye başkanıyken bir plan yapmış. Onun arkasında takıldık. Yama yapa yapa Manisa'yı büyütüyoruz. Acaba Hafsa Sultan'da iki model yapsak insanlar görse beğense dedik. Bunların içeriği zaten komisyon üyelerince incelenecek" dedi.
Vatandaş projeyi istiyor
Meclis toplantısında Hafsa Sultan'da yapılacak projeye vatandaşlardan destek geldi. Necmiye Erten isimli vatandaş, "Bu proje için size teşekkür etmek istiyoruz. Türkiye'de kentsel dönüşüm yanlış anlaşılıyor. Eskileri yıkıp yenileri yapmak kentsel dönüşüm deniyor. Oysa siz çağdaş bir kent yapıyorsunuz. Belediyeler hizmet yapma yeridir. Yıllandır buraların yapılmasını bekliyorum. Gelip Manisa'da evimde oturmak istiyorum. Bu yasa kamulaştırma ağırlıklıdır. Vatandaşların rızasına bakılmaz. Biz bu projenin hayata geçmesini istiyoruz" diye konuştu.
Birlikte bilgilendirme toplantıları yapılacak

Konuşmaların ardından toplantıya kısa bir ara verildi. Mecliste grubu bulunan parti temsilcileri Hafsa Sultan projesi hakkında görüştü. Görüşmelerin ardından devam eden meclis toplantısında AK Parti grubunun önerisi üzerine projede Yunusemre Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri çalışarak, birlikte bilgilendirme toplantıları yapacak. Başkan Ergün, "şunu herkes iyi bilmeli. Kimsenin rızası olmadan proje hayata geçirmeyeceğiz. Bunu çok samimiyetle söylüyorum. Mehmet Çerçi beyde şuanda aynı noktada. Bu noktadan sonra Mehmet Çerçi ve teknik ekibi ile birlikte ortak çalışma kararı aldık. Teknik ekipleriniz ve imar komisyonunda olan arkadaşlar Yunusemre ve Büyükşehrin teknik ekibi ve benim Mehmet Çerçi beyin katılacağı toplantılar yapacağız" dedi.

Haziran ayında netleştirmek istiyoruz

Haziran ayında bu işi netleştirmek istediklerini açıklayan Başkan Ergün, hep birlikte doğru yolu bulacaklarını dile getirdi. Başkan Ergün, "Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bir ay süre istiyorum. Belki bizimde eksikliklerimiz vardır. Metrekare, kira konusunda bazı spekülasyonlar yapılmış. Hep birlikte doğru yolu bulacağız. Toplantıları beraber yapabiliriz. Vatandaşa birlikte anlatırız. İlgili komisyon çalışmaları, metrekare hesaplarını imar komisyonu da değerlendirmeye başlasın"diye konuştu.

Hafsa Sultan Kentse Yenileme projesinde uzlaşmaya varılmasının ardından konu oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Mehmet Çerçi Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title