Haberler

Hafıza Problemi Olan Yaşlı Kadınlar Uyuma Sıkıntısı Çekiyor

ABD'de Yapılan Bilimsel Araştırmalarda Hafıza Problemi Olan Yaşlı Kadınların, Hafızası Sağlam Olanlara Göre Daha Çok Uyku Problemi Çektikleri Belirlendi.

ABD'de yapılan bilimsel araştırmalarda hafıza problemi olan yaşlı kadınların, hafızası sağlam olanlara göre daha çok uyku problemi çektikleri belirlendi.

Araştırma, 69 yaş civarında, hafıza problemi olmayan 2 bin 500 kadın üzerinde yapıldı. Bunlar üzerinde 15 sene zihin araştırmaları ve testler yapıldı. California Üniversitesi'nden bilim adamı Dr. Kristine Yaffe, 15 sene sonunda, zihni melekelerinde azalma tespit edilenlerin uykuda kalma süresi bakımından diğerlerine göre neredeyse 2 kat, uykuya dalma bakımından da diğerlerine göre 1.5 kat daha dezavantajlı halde olduklarını ifade etti.

Neurology dergisindeki araştırmada, hafıza kaybının uyku rahatsızlıklarını arttırması beyinde meydana gelen değişikliklere bağlandı.

(İHA-EA-EA-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title