Haberler

Hafik'te "Sağlıklı Yaşam" Yürüyüşü

Sivas'ın Hafik ilçesinde "Sağlıklı Yaşam" adlı yürüyüş düzenlendi.

Hafik Kaymakamlığınca oluşturulan Toplum Sağlığı Kurulu organizesinde yapılan etkinlikte ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar, basit önlemlerle insan sağlığının uzun süre korunabileceğine dikkati çekmek için yürüdü.

Sağlıkla ilgili döviz ve pankartların yer aldığı yürüyüşün ardından Hafik Belediyesi Düğün Salonu'nda "Obezite, Diyabet ve Sağlıklı Beslenme" konulu konferans verildi.

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi'nde görevli diyetisyen Cansu Pekcan'ın sunumuyla gerçekleşen konferansta obezitenin Türkiye'de ve dünyada giderek artış gösterdiği vurgulandı.

Konferans katılanlara üzerinde numaraların yer aldığı biletler verildi. Konferans sonrasında bilet numaraları arasından çekilen kura ile katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesi Başhekimi Abdullah Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sağlık haftası kapsamında sağlıklı yaşamın önemine dikkati çekmek için sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdik. Birkaç basit önlemle bile sağlığımızı uzun bir süre koruyabilme imkanına sahip olabiliyoruz. Biraz daha hareket yaparak ve yaşantımıza biraz daha dikkat ederek sağlıklı yaşama uzun süre sahip olmuş olacağız" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Hafik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title