Haberler

Hafik'te Çiftçilere Tarım Sigortası Anlatıldı

Hafik ilçesinde, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası'nın uygulama alanları anlatıldı.

Hafik ilçesinde, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası'nın uygulama alanları anlatıldı.

Hafik Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda çiftçilere yönelik düzenlenen toplantıda konuşan TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, 2017 yılından itibaren tüm Türkiye'de, buğday ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası'nın uygulandığını söyledi.

Doğan, 2017'de yeni uygulamaların hayata geçtiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Değişen iklim şartları, şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte. TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır. Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların destekleriyle hayata geçirilen yeni uygulamayla üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık Sigortası'nda buğdayda tane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin yüzde 60'ı devlet tarafından karşılanıyor. Aynı zamanda çeşitli indirim imkanları da sunuluyor. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Tarım sigortasının bir an önce yaptırılması çağrısında bulunuyor, uygulamanın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz."

Toplantı sonrasında çiftçilerin sorunları dinlenerek çözüm yollarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Tarım Sigortaları Havuzu Milli Eğitim Müdürlüğü Malatya Hafik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title