Haberler

Hadim'de Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce Hadim'de Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce Hadim'de Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Dedemli Mahallesi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, büyükşehir yasası ile il özel idaresi yükümlülüğünde bulunan bazı görevlerin ilçe belediyelerine geçtiğini söyledi.

Vatandaşlara tarım ve hayvancılık konusunda hibe ve destekler verdiklerini belirten Hadimioğlu, "Bunun ilk adımı olarak arı yetiştiriciliği kursunu başlattık. Bundan sonra da tarım ve hayvancılıkta proje ve desteklere devam edeceğiz. Hükümetimizin Taşeli bölgesine verdiği 40 milyon dolarlık bir destek projesi var. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu özellikle Hadim, Bozkır ve Taşkent bölgesi için böyle bir imkan sundu. Bu imkanlardan tüm mahallelerimizin yararlanması için belediye bünyesinde proje ofisi kurduk. Bu kurs bir başlangıç. İnşallah önümüzdeki günlerde birçok proje çıkacak" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner Halil Durmuş ise kursun üçüncü etabını Dedemli Mahallesi'nde gerçekleştirdiklerini, yaklaşık 130 kursiyerle derslere başladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hadimioğlu Dedemli Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title