Haberler

Hadi Salihoğlu, Ahmet Kaya'yı Tutuklatan Savcıymış

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun, DGM savcısı iken Ahmet Kaya'yı tutuklattırdığı ortaya çıktı.

Hidayet karaca ve tutuklu 75 polisin tahliyesine ilişkin verilen kararın hukuksuz ve geçersiz olduğunu söyleyip şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğine dair açıklamayı yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile ilgili dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. Salihoğlu'nun 1999 yılında DGM savcısı iken Ahmet Kaya'yı tutuklattırdığı ortaya çıktı.

TARİH: 16 ŞUBAT 1999

Milliyet gazetesinde Ahmet Kaya'nın tutuklandığına dair bir haber yayınlandı. O haber de dikkat çeken nokta ise DGM savcısı Hadi Salihoğlu'nun Kaya'yı sorgulamasıydı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu

İŞTE 1999 YILINDAKİ O HABER:

"Magazin Gazetecileri Derneği'nin (MGD) ödül töreninde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında İstanbul DGM'ce soruşturma başlatılan sanatçı Ahmet Kaya, "yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuklandı. Kaya Ümraniye Cezaevi'ne gönderildi.

ALMANYA KONSERİNE TÜRKİYE'DE TUTUKLAMA

Kaya, yapılan davet üzerine dün saat 11.00'de eşi Gülten Kaya ve avukatı Eren Keskin'le İstanbul DGM'ye geldi. Kaya, ilk olarak DGM Cumhuriyet Savcısı Hadi Salihoğlu'na ifade verdi. Kaya, ayrıca önceki gün bir gazetede yayınlanan, Kürt İşadamları Derneği'nin 1993'te Almanya'da düzenlediği konserde, sözde Kürdistan haritası önünde şarkı söylerken zafer işareti yaptığı fotoğrafla ilgili olarak da sorgulandı. Kaya, Türk Ceza Kanunu'nun 169. maddesi uyarınca, "yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklanması istemiyle Nöbetçi 5 No'lu DGM'ye sevk edildi. Mahkeme, Kaya'nın bu suçtan tutuklanmasına karar verdi.

Kaya'yı bekleyen eşi Günten Kaya, tutuklanma haberini alınca, "Hukuka karşı saygım sonsuz, bu konuda yorum yapamam" dedi."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hadi Salihoğlu Gülten Kaya Ahmet Kaya İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (232)

HEWLÊRmobilWeb@haberler.com:

CEYDA SAYFAYI KİRLETME İĞRENÇ YORUMLARINLA.

110
11
yanıtYanıtla
türk budunu:

hainlere rahmet okuyan şaşkınlara sadece güleriz. . .

11
91
yanıtYanıtla
akp pkk düşmanı:

apo sever re yalakaları ezilecek

5
94
yanıtYanıtla
CeydamobilWeb@haberler.com:

Aman bi hain gitmiş halada gündeme getiriyorsunuz hiçte sevmezdim başka haber yokmu ya

14
83
yanıtYanıtla
oylar HDP yeMobil-ANDROID:

ahmet kaya yüreğimizde yaşıyor

69
10
yanıtYanıtla
husomobilWeb@haberler.com:

Ahmet kayanin youtubeden videolarina bakin PKKLIDIR KENDISI.... KONSERDE APOYU ÖZLEDIK DIYOR IZKEYIN VE GÖRÜN

17
54
yanıtYanıtla
husomobilWeb@haberler.com:

Ahmet kayanin youtubeden videolarina bakin PKKLIDIR KENDISI.... KONSERDE APOYU ÖZLEDIK DIYOR IZKEYIN VE GÖRÜN

52
13
yanıtYanıtla
dadasmobilWeb@haberler.com:

Ahmet kaya vatan hayini biriydi ne oldu simdi kahraman mi oldu

21
41
yanıtYanıtla
pekike:

pkk

33
29
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

DÜNYAYA BİR DAHA SENİN GİBİ BİRİ GELEMEZ AHMET ABİ RUHUN ŞAD OLSUN MEKANIN CENNET OLSUN...

36
20
yanıtYanıtla
Tüm 232 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title