Haberler

"Hackerler Gündeme Özel Virüs Üretiyor"

Antivürüs yazılım uzmanları, zararlı yazılımlar üreterek binlerce kişinin bilgilerini yok eden hackerlerin "Libya'nın bombalanması", "Bin Ladin'in öldürülmesi", "Japonya'daki tsunami", "İngiliz Kraliyet Düğünü" gibi başlıklarla gündeme özel virüs ürettiklerini belirterek, bu virüslere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

Antivirüs yazılım programı firması ESET'in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, Anemon Otel'de düzenlenen "Eset Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, dünyada her gün 200 bin zararlı yazılımın tespit edildiğini söyledi.

Zararlı yazılımlar konusunda uyaran Alev, son dönemdeki gelişmelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Son dönemlerde hackerler 'Libya'nın bombalanması', 'Bin Ladin'in öldürülmesi', 'Japonya'daki tsunami', 'İngiliz Kraliyet düğünü' gibi başlıklarla gündeme özel virüs üretiyor.

Merak edilen güncel konularla ilgili sahte siteler oluşturuluyor. 'Kara şapkalı' arama motoru optimasyonu olarak nitelendirilen yöntemle merak edilen konuların yer aldığı sahte web siteleri, aramalarda üst sıralarda yer alıyor. Tıklandığında ise kullanıcı virüslü sayfalara yönlendiriliyor.

Aynı şekilde çeşitli uluslararası yardım kuruluşlarını ya da yabancı devlet fonlarını konu alan e-mailler de kullanıcıyı yanlış yönlendiriyor. Yapılan araştırmalara göre dünyada her 44 saniyede 1 kişi bu tür dolandırıcılıkların kurbanı oluyor. Bireysel olduğu kadar iş nedeniyle de yoğun şekilde kullanılan Google, Bing, Yahoo gibi arama motorları artık hackerlerin de vazgeçilmez birer unsuru. "

Akkoyunlu, arama motorları dışında yoğun olarak USB-flash diskler, sosyal mecralar, mesajlaşma yazılımları ve online oyunlar yoluyla da virüslerin bilgisayarları etkisi altına alabildiğini sözlerine ekledi.

ESET Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral ise gerekli güvenlik önlemleri alınmadan bilgisayarı açmanın dahi büyük riskleri beraberinde getirdiğini söyledi.

"Siber suçlular"ın organize bir biçimde kimlik, şifre, parola bilgilerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Tuğral, bilgisayarlardan toplanan bilgilerin çoğunun satışa sunulduğunu kaydetti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title