Haberler

Hacıosmanoğlu: "Infantıno'nun Açıklamalarını İyi Okumak Gerekir"

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri İnfantino'nun açıklamalarının çok iyi okunması gerektiğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri İnfantino'nun açıklamaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

"İNFANTİNO'NUN AÇIKLAMALARINI İYİ OKUMAK GEREKİR"

Hacıosmanoğlu, İnfantino'nun açıklamalarının çok iyi okunması gerektiğini vurgulayarak, "İsteyen istediği gibi yorumluyor. Bize de aynı şeyleri söyledi. Konuşmasının içeriğinde Fenerbahçe'ye verileceği ekstra cezadan bahsediliyor. Biz öyle söylemedik. Biz UEFA'nın kurullarıyla vermiş olduğu kararların Türkiye'de uygulanmadığını bu konuyla ilgili yaptırımın geleceğini söyledik ve sadece UEFA'yı da kast etmedik. Bizim konu ile ilgili müracaat ettiğimiz kurumlar arasında FIFA da var farklı başka kuruluşlar da var. İnfantino'nun açıklamasını iyi okursanız. Bizim için ekstra cezalar yok. Biz cezaları verdik. CAS'ın gerekçeli kararını bekliyoruz" dedi.

"SÜREÇ AŞAMA AŞAMADIR"

Platini'nin, 'Yerel federasyonların UEFA'nın şike ve ırkçılık konusunda almış olduğu kararlara uymak zorundadır' açıklaması ile ilgili olarak başkan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Zorundadır kelimesi futbolun patronu olarak uymayanlara neler yapacağının işaretidir. Bu yazıyı iyi okumak lazım. Yanlı olarak düşünürseniz, farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz. Biz konuşmaların hepsini kendi açımızdan olumlu görüyoruz. Birebir konuştuklarımızda da aynı şeyleri söylüyor. Bizim UEFA'ya müracaatımız var. UEFA'ya müracaatımız da bilgi olarak FIFA'ya da sunulmuş durumda. UEFA'nın cevabını bekliyoruz. Ondan sonra müracaat edeceğimiz başka yerler de var. Süreç aşama aşamadır. Hep beraber seyredeceğiz. Ama o açıklamayı iyi okumak lazım. Platini, UEFA'nın şike ve ırkçılık kararlarına uyulmak zorundadır diyor. Bunu futbolun patronu söylüyorsa, uymayanlara da söyleyeceği söz vardır herhalde" şeklinde konuştu.

"KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE ALACAĞIMIZ CEZAYA İTİRAZ ETMEYECEĞİZ"

Hacıosmanoğlu, Tahkim Kurulu Üyeleri ile ilgili bugün görüştüklerini ve kanunlar çerçevesinde alacakları cezaya itiraz etmeyeceklerini söyleyerek, "Örneklerine baktığımızda Trabzonspor'a verilen ceza olayların karşılığı değil. Tahkim Kurulu'ndaki arkadaşlara da bunları izah ettik. Biz kimsenin emeğini istemiyoruz. Fakat kararların adaletli şekilde verilip toplumun vicdanının rahatlatılması gerektiğini dile getirdik. Ek belgeler sunmamız gerekiyor. Onlardan dolayı da bir sonraki duruşmaya bırakacaklar kararı. Hukukçu arkadaşlarımız da o ek belgeleri kendilerine ulaştırdıklarında önümüzdeki hafta kararı verecekler" diye konuştu.

"BU BİZİM NAMUS DAVAMIZDIR"

Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri İnfantino'nun kendisi ile ilgili olarak söylediği 'Hacıosmanoğlu, UEFA Disiplin Kurulu başkanı değil; Trabzonspor Kulübü başkanıdır' açıklamasını doğru bulduğunu belirterek, "Çok doğru söyledi. Ben UEFA'nın herhangi bir biriminin başkanı değilim. Trabzonspor Kulübü'nün başkanıyım. Uymak zorundadır diyen UEFA'nın ikinci adamı, onun söylediğini de onaylayan Platini, buna uymayan federasyonlara da gereğini yapacaktır. Bu sadece onlara bırakacağımız bir konu da değil. Bu konuda hem dışarıda hem içeride hukuk ekibi var. UEFA'ya yaptığımız müracaatta da gereğinin yapılamayacağı takdirde nerelere müracaat edeceğimiz de dilekçemizin altında yazıyor. Bu bizim hem şahsımızda hem Trabzonspor camiasıyla hem de namuslu Türk futbolu bekleyen insanlara karşı bir görevimiz, namus davamızdır. Onun için Avrupa'da önemli avukatlarla anlaşmalarımız var. Bu sürecin aşama aşama nereye gideceğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Trabzonspor Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title