Haberler

Hacıosmanoğlu İlk Duruşmasına Gelmedi

Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle hakkında, "Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle hakkında, "Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve müştekiler katılmadı. Avukatı Hacıosmanoğlu'nun il dışında olduğunu sonraki celseye hazır olacağını söyledi. İzmir Barosu da suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu. Osmani'ye Barosu'na kayıtlı avukat Emine Sincer da davaya dilekçe göndererek, kadınları aşağılayıcı sözlerinden dolayı Hacıosmanoğlu'ndan şikayetçi olduğunu bildirdi.

MAHKEME MÜŞTEKİNİN ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERDİ

Ara kararını veren mahkeme hakimi, duruşmaya gelmeyen ve mazeret bildirmeyen müşteki Avukat Tuba Torun'un zorla getirilmesine karar verdi. Hacıosmanoğlu hakkında ise avukatının mazeretini kabul ederek bir sonraki celse hazır edilmesi için süre verilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANEME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 28 Ekim 2015'te Trabzonspor ve Gaziantepspor arasında beraberlikle sonuçlanan bir maç oynandığı, ancak bu futbol maçında ve sonrasında olaylar yaşandığı belirtildi. Bu tarihte Trabzonspor Kulübü Başkanı olan şüpheli İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun maçın hemen sonrasında Trabzon'a gittiği, havaalanında bulunan gazetecilere açıklamalar yaptığı anlatıldı. Bu açıklamaları nedeniyle İzmir Barosu Başkanlığı başta olmak üzere avukat Tuba Torun, Aslıhan Maraş ve Emine Sincer'in şüpheli Hacıosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları ifade edildi. Savcılık, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hakkında "Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

NE DEMİŞTİ...

Trabzonspor'un eski Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım.." şeklindeki konuşmuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Gaziantepspor Trabzonspor İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title