Haberler

Hacımusa Çayı ve Ulu Hendek Deresi'nde ölü balıklar kıyıya vurdu

Gazipaşa ilçesindeki Hacımusa Çayı'nın denize döküldüğü bölge ve Ulu Hendek Deresi'nde çok sayıda ölü balık bulundu.

Gazipaşa ilçesindeki Hacımusa Çayı'nın denize döküldüğü bölge ve Ulu Hendek Deresi'nde çok sayıda ölü balık bulundu.

Çay ve dere yüzeyini kaplayan balıkların ölüm nedeninin tespiti için kaymakamlık, belediye ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeden alınan numuneler, incelenmek üzere İl Kontrol Laboratuvarı'na gönderildi.

Kaymakam Muhittin Pamuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkların ölüm nedenini tahmin etmenin henüz mümkün olmadığını söyledi.

Kesin sonucu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Pamuk, ihmal tespit edildiği takdirde, sorumluların cezalandırılması için her türlü çalışmayı yapacaklarını anlattı.

- Sinek ilacı iddiası

Gazipaşa Turizm Tanıtma ve Çevre Derneği Başkanı Bülent Kocabaş da balık ölümlerinin belediyenin sinek ilaçlamasından kaynaklanabileceğini öne sürdü.

Belediye Başkanı Adil Çelik de bu iddiayı araştırdıklarını, sineklerle mücadele işinin özel firmaya ihaleyle verildiğini kaydederek, ihmal olduğu takdirde firmaya gerekli cezanın verileceğini dile getirdi.

Balık ölümlerinin sinek ilacından kaynaklandığını gösteren bulguya henüz rastlanmadığına dikkati çeken Çelik, "Konunun takipçisi olacağız. Tahlil sonuçlarının ardından işin aslı ortaya çıkacak. Şu an konuşmak için erken" şeklinde konuştu.

Polislerin derede inceleme yapması ve durumu telefonla 155'e bildirmesi

Deredeki balıkları izleyen vatandaşlardan görüntü

Gazipaşa Turizm Tanıtım ve Çevre Derneği Başkanı Bülent Kocabaş röp

Hacımusa çayının genel görüntüsü

Hacımusa çayındaki ölü balıklardan genel ve detay

Kedinin çayda ölü balığı yemesi

Belediye ekiplerinin derede temizlik yapması

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Kocabaş Muhittin Pamuk Gazipaşa Hacımusa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title