Haberler

Hacılar Belediye Başkanı'nın Öldürülmesi Davasında Karar

Kırıkkale'nin Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesine ilişkin davada 4 sanık müebbet, bir sanık ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kırıkkale'nin Hacılar beldesinin eski Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesine ilişkin davada 4 sanık müebbet, bir sanık ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmayı, tutuklu 5 sanık da cezaevinden telekonferans ile takip etti.

Mahkeme heyeti, tarafların son beyanlarını dinledikten sonra kararı açıkladı.

Buna göre, sanıklardan Bülent Koyuncu, "Bodur'u, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek"; sanıklar Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan ve Mehmet Çengel ise "Koyuncu'yu, Bodur'u öldürmeye azmettirmek" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Sanıkların duruşmadaki tutum ve davranışları dikkate alınarak, TCK'nın 62. maddesi uyarınca sanıklara verilen ceza müebbet hapis olarak belirlendi.

Sanık Emre Yönder de "Bodur'un öldürülmesine yardım ettiği" gerekçesiyle önce 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak bu ceza, takdiri indirim maddesi uygulanarak, 16 yıl 8 aya çekildi.

Mahkeme, kararın kesinleşmesi durumunda, bazı sanıkların ifadelerinde ismi geçen ve haklarında soruşturma açılmasını gerektirecek boyutta beyan bulunan 3 kişi hakkında Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına da karar verdi.

Kırıkkale merkez Hacılar beldesi Belediye Başkanı Memduh Bodur, 11 Mart 2010'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili 10 sanık hakkında dava açılırken, sanıklardan Bülent Koyuncu "haksız tahrik altında tasarlamak suretiyle kasten öldürme" suçundan 24 yıl hapse mahkum edilmişti.

Sanıklar Emre Yönder, Mehmet Çengel, Erdal Erdoğan ve Cengiz Erdoğan da Bodur'un öldürülmesinde Koyuncu'ya yardım ettikleri gerekçesiyle 16 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Diğer sanıklar ise beraat etmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Koyuncu hakkındaki hükmü, gerekmediği halde haksız tahrik hükmü uygulandığı, diğer 4 sanık hakkındaki hükmü ise "azmettirme" suçundan cezalandırılmaları için bozmuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Bodur Kırıkkale Hacılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title