Haberler

Hacı Yusuf Taş Camiinde Kadir Gecesi Programı

Battalgazi Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Battalgazi Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla şehitler için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Tarihi Hacı Yusuf Taş Camii'nde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Battalgazi Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla ortak bir program düzenlendi. Tarihi Hacı Yusuf Taş Camiinde gerçekleştirilen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, Battalgazi Belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesi konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ederek, Ramazan ayında da kanlı eylemlerini sürdüren terörü lanetledi. Başkan Gürkan, "Kadir Gecesi, hem Malatya halkına, hem ülkemize, hem İslam ümmetine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. Tabi geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde yaşanan o elim hadiseden dolayı üzüntümüzü belirtmek istiyorum. Orada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına sabırlar diliyoruz, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu. Ramazan ayını Malatyalılarla birlikte Battalgazi Belediyesi İftar Çadırında dolu dolu yaşadıklarını belirten Başkan Gürkan, "Ramazan hakikaten bereket ayıdır, rahmet ayıdır. Bu rahmet ayı, hakikaten Malatya'da, Battalgazi'de ve Yeni Cami Avlusundaki Battalgazi Belediyesi İftar Çadırında Malatyalılarla birlikte dolu dolu yaşadık. Malatya'mıza gelen, ziyaret eden garip, guraba, gurbet ehli veya başka ülkelerde şu veya bu şekilde ülkemize gelmiş, mülteci durumunda olan insanlarımız hakikaten burada günlük yaklaşık 2 bin kişiye sıcak yemek verilmektedir. Özellikle bu anlamda iftar çadırımızı devam ettirdik. Malatya halkı bizzat kendileri isteyerek ve bizden talep ederek, her gün bir hayırsever vatandaşımız, bu insanlarımıza günlük 2 bin kişilik yemek verdi. İftar Çadırımıza gelip iftarlarını açan herkesin oruçlarının kabulünü diliyorum. Ramazan ayının milletimize ve İftar çadırında iftarlarını açanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kur'an-ı Kerimin indirildiği, Cebrail (as)'in Peygamberimize ilk vahyin getirildiği ve bu gecenin bin yıldan da daha eftal bir gece olduğunu Kadir süresinde Cenabı Allah bize niyaz ediyor. Ben bütün milletimizin ve hemşehrilerimizin bu gecesini tebrik ediyorum" dedi. İl Müftüsü Ümit Çimen ise, "Gecelerin sultanı olan kadir Gecesindeyiz. Bu gecenin kadrini, kıymetini biz değil, insanlar değil, kullar değil, mekanın, zamanın, dünyanın, kainatın sahibi Allah haber veriyor" diye konuştu. Şehitler için okutulan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif'in ardından dua yapıldı. İl Müftüsü Ümit Çimen'in ülke birlik ve bütünlüğü için, terörün son bulması için, İslam aleminde yaşanan olayların bir daha yaşanmaması konusunda yapılan duaya, katılımcılar hep birlikte 'amin' dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Kadir Gecesi Battalgazi Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title