Haberler

Hacı Murad-I Veli Türbesine Meydan Düzenlemesi

Anadolu’nun İslamiyetle tanışması ve Türkleştirilmesinde önemli katkısıyla bilinen Hacı Murad-ı Veli’nin, Çankırı’da bulunan türbesinin restore edileceği bildirildi.

Anadolu'nun İslamiyetle tanışması ve Türkleştirilmesinde önemli katkısıyla bilinen Hacı Murad-ı Veli'nin, Çankırı'da bulunan türbesinin restore edileceği bildirildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 40 bin Horasan ereninden birisi kabul edilen Hacı Murad-ı Veli Hazretleri'nin, Çankırı'nın Eldivan ilçesine bağlı Seydi köyünde bulunan türbesinde yenileme çalışması ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirtti.

Bölge açısından çok önemli olan türbede, daha önce de bakım çalışması yapıldığını hatırlatan Vali Özcan, yeni çalışmanın tuvalet, mescit, mutfak, yemekhane, avlu, otopark ve oturma yerleri gibi geniş çaplı bir düzenlemeyi kapsadığını vurguladı.

Özcan, tarihi ve kültürel mekanlara yönelik iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Biz tarihi ve kültürel mekanlarımızı yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda il genelinde yaptığımız çalışmalar artıyor. Tarihimizi gelecek nesillere taşımak istiyoruz" dedi.

İhalenin 22 Ağustos'ta yapılacağını anlatan Vahdettin Özcan, yakında çalışmalara başlanacağını sözlerine ekledi. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahdettin Özcan Eldivan Horasan Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title