Haberler

Hacı Kıyasettin Şentürk Camisi Temel Atma Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ziyareti sırasında yapılmasını istediği caminin temeli törenle atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ziyareti sırasında yapılmasını istediği caminin temeli törenle atıldı.

Merkeze bağlı Zahit Mahallesi'nde 12 bin metrekare üzerine inşa edilecek ve merhum iş adamı Hacı Kıyasettin Şentürk'ün adını taşıyacak cami ile öğrenci yurdu, Kur'an kursu ve ilkokul binası inşaatının temel atma töreni, sağanak ve dolu altında gerçekleştirildi.

Bakan Ağbal, hava şartları nedeniyle kısa tuttuğu konuşmasında, Hacı Kıyasettin Şentürk'ün oğlu Abdurrahman Şentürk'e teşekkür ederek, "Allah, hayırsever iş adamımızdan razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla rahmetli babalarının vasiyetini yerine getiriyorlar. Allah bu tür hayırseverlerimizi inşallah artırsın." dedi.

Caminin ve diğer tesislerin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girmesini dileyen Ağbal, "Bayburt her şeyi hak ediyor, her şeye layık. Önümüzdeki dönemde de inşallah hep beraber Bayburt'ta AK Parti döneminde başlayan hizmet kervanına, hizmet yarışına aynı şekilde devam edeceğiz. İnşallah güçlü Bayburt'u, güçlü Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Görev bildik"

Abdurrahman Şentürk ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 6 ay önce şehre geldiğini anımsatarak, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ziyareti sırasında böyle bir talebi oldu. Biz de bunu görev bilerek yerine getirmek istedik." diye konuştu.

Bakan Ağbal, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un duasının ardından protokol üyeleriyle butona basarak inşaatların temelini attı.

Ağbal, ayrıca iş adamı Şentürk'ten şehir merkezinde de cami yaptırması sözünü aldı.

Törene Vali Yusuf Odabaş, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Milletvekilleri Şahap Kavcıoğlu, Cihan Pektaş, AGİTPA Türk Grubu Başkanı Vedat Bilgin ile Belediye Başkanı Mete Memiş katıldı.

İstanbul'daki Yavuz Sultan Selim Camisi'nden esinlenerek tasarlanan camide, aynı anda 3 bin 500 kişi namaz kılabilecek.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Bayburt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title