Haberler

Hacı Kafilesi Törenle Uğurlandı

Eskişehir'de, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 194 kişilik ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Eskişehir'de, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 194 kişilik ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nda toplanan hacı adayları ve yakınları, vedalaştı. Uğurlama törenine katılan İl Müftü Vekili Orhan Tosun, AA muhabirine, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gitmek için Eskişehir'den 23 bin 234 kişinin müracaat ettiğini belirterek, kura neticesinde 788 kişinin hacca gitme hakkını elde ettiğini söyledi.

Bu yıl ilk kez, hacı adaylarının Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'ndan direkt Cidde'ye uçacağını ifade eden Tosun, "Bugüne kadar Eskişehir'den kutsal topraklara direkt uçuş yoktu. Nihayet bu yıl havalimanı yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda bu uçuşlar başlamış oldu. Bugün 194 kişilik ilk hacı kafilemizi buradan uğurlayacağız." dedi.

Duaların ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. Bu sırada bazı hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, bazıları da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title