Haberler

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Programı Belli Oldu

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Ulusal 26. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programı belli oldu.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Ulusal 26. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programı belli oldu.

Hacıbektaş ilçesindeki 52. Ulusal 26. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16 Ağustos Pazar Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'ndeki açılış konuşmaları ve ödül töreni ile başlayacak. Programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi gösterisi yer alacak. Daha sonra ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile birlikte Şiir ve Öykü Yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Açılış töreninde ayrıca 22. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'ne layık görülen prof. Dr. Çetin Yetkin'e ödülü verilecek. Açılış töreni Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve Mehmet Kale, Yadigar Sude Altay, Hasan Karayol, Zeynep Karababa, Sabahat Akkiraz konserleri ile son bulacak. Etkinliklerin kinci günü olan 17 Ağustos Pazartesi ise; Çilehane'de bulunan Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi'nin açılışı yapılacak. Açılış töreninde Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'da birer konuşma yapacak. Konuşmaların ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Büyük Salonu'nda 'Tarihsel Süreçte Alevilik-Bektaşilik' konulu panel düzenlenecek. Viyane Alevi Kültür Birliği Başkanı Kazım Balaban'ın oturum başkanlığında gerçekleştirilecek olan panele Araştırmacı-Yazar Münis Armağan ve Cemil Kılıç konuşmacı olarak katılacak. Panelden sonra aynı yerde sanatçılar Aşık Mahmut Günönü, Hasan Kaplani, Ali Baştuğ, Turabi Bektaş, Aşık Ali Sağlam, Aşık İsmail Akgöz, Süleymaz Yıldız, Mehmet Kundak ve Çınar Kardeşler'in katılımı ile Ozanlar Geçidi düzenlenecek. Aynı gün saat 13.00-15.00 ve 16.00-18: 00 saatleri arasında Şahvak Cem Evi ve Garip Dede Cem Evi'nde Birlik Cem Töreni düzenlenecek.

Etkinliklerin son günü 18 Ağustos Salı günü ise; akşam Cumhuriyet Meydanı'nda semah ve konser etkinliği gerçekleştirilecek. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Hacıbektaş Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title