Haberler

Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başlıyor

Ünlü halk düşünürü Hacı Bektaş-ı Veli anısına Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek olan 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri başlıyor.

Ünlü halk düşünürü Hacı Bektaş-ı Veli anısına Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek olan 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri başlıyor. Etkinliklerin açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve davetli katılacak.

Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında yaşayan binlerce Alevi vatandaşı bir araya getirecek olan etkinlikler, 16 Ağustos Cumartesi günü Çilehane mevkiindeki Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenecek resmi kutlama ile başlayacak 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi de bir gösteri sunacak. Protokol konuşmalarının ardından ise 21. Uluslararası Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, Almanya Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü'nün kurucusu yazar Gülizar Cengiz'e verilecek.

Açılış programına katılan protokol üyelerinin Hacıbektaş Veli Külliyesi'ni gezmesi ile sona erecek açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde çok sayıda CHP milletvekili ile birlikte katılacak. Törene Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP'li ve HDP'li milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çok sayıda belediye başkanı, sanatçılar, iş adamları ve yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Resmi törenin ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılışı yapılacak olan 12. Uluslararası Karma Resim, Heykel, Seramik ve Fotoğraf sergisi ve Karikatürcüler Derneği'nin 'Adalet' konulu karikatür sergisi, etkinlikler boyunca gezilebilecek.

16 Ağustos Cumartesi günü ayrıca Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde Bektaşi Babası Yayıncı ve Yazar Şakir Keçeli'nin yöneteceği "İmparatorluktan Uluslaşmaya Geçişde Alevilik, Bektaşilik, Laiklik ve Hukuk Düzeni" konulu bir panel düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Şahin Filiz katılacak.

Panelin ardından ise Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde Şahkulu Sultan Külliyesi Semah Ekibi gösteri yapacak. Merkezde ayrıca Silivri Belediyesi Ahenk Kulübü 'Evliya Çelebi Anadolu Turunda' ve Sarıyer Belediyesi Tiyatro Grubu da Gökhan Bulut'un yönettiği 'Üç Günlük Dünya' isimli oyunu sahneleyecek.

Aynı gün akşam ise Cumhuriyet Meydanı'nda Pazarcık ve Mersin Alevi Gençlik Derneği ve Garipdede Derneği Semah Ekipleri gösteri yapacak.Gecede sanatçılar Akın Oğul, Zeynep Karababa, Ali Rıza Yılmaz, Gani Pekşan, Muharrem Temiz, Aşır Özek, Mustafa Özarslan Alevi deyişlerini seslendirecek.

Hacıbektaş Veli Külliyesi'nin 16 Ağustos 1964 tarihinde açılması anısına düzenlenen etkinliklerinin 2. gününde Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Büyük Salon'da Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Cemal Canpolat'ın yöneteceği ve Arnavut Bektaşi Lideri Baba Mondi, Sucaattin Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş ve Avusturya'dan Araştırmacı yazar Kazım Balaban'ın konuşmacı olarak katılacağı "Avrupa'dan Anadolu'ya Alevilik" konulu panel düzenlenecek. Panelin ardından ise; Kemal KIılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde Mehmet Acet, Ozan Sadık,Hasan Kaplani, Teslime Kaplani, Ozan İrfan Dolaş, Aşık Yorguni, Hasan Papur, Alican Kayhan,Cemal Kayhan, Havanur Karabulut, Nebih Nafile ve Şinasi Erdoğan'ın katılacağı Ozanlar Geçidi düzenlenecek.

Etkinlikler çerçevesinde Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Garipdede Cemevi ve Şahkulu Vakfı'nda da Şahkulu Vakfı tarafından birlik cemi düzenlenecek.

İkinci gün etkinliklerinin akşamında da Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanı'nda İstanbul Alevi Derneği Hubyar ve Ümraniye Cem Evi Semah Ekiplerinin gösterisi izlenebilecek. Gecede ayrıca sanatçılar Sadık Gül, Musa Eroğlu, İsmail Kaya, Derdi Pervan, Özlem Taner, Kazım Kalaycı,Yüksel Didikoğlu sahne alarak Alevi deyişleri seslendirecek.

Etkinliklerin son gününde de Cumhuriyet Meydanı'nda Çamalan köyü Şah Hüseyin ve Gaziantep Alevi Kültür Dernekleri Şubesi Semah Ekipleri gösterisinin ardından Hüseyin Karani, Sinem Can Eroğlu, Hasan Karayol, Selahattin Akarsu, Aşık Ummani Erden, Berrin Sulari ve Hüseyin Uğurlu Alevi deyişlerini seslendirecek. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hacıbektaş Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title