Haberler

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şube'sinden Aşure Etkinliği

Didim'e bağlı Akbük'te Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure etkinliği düzenlendi.
Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen aşure etkinliğine, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı,...

Didim'e bağlı Akbük'te Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure etkinliği düzenlendi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen aşure etkinliğine, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M .Erçin Sandalcı, CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Akbük Belediye meclis üyeleri, CHP Akbük Belde yönetimi, CHP Didim Belediye başkanlığı aday adayı Mehmet Soysalan, ile Akbük, Didim ve Kuşadası'ndan davetli yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Ev sahipliğini üstlenen, Hacı Bektaş Veli ve Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şube Başkanı Okay Gümüş etkinlikte yaptığı konuşmada "Muharrem ayının onuncu günü İslam'dan önceki inanışlar da da kutsaldı. Hz. Musa kendi toplumunu, firavunun şerrinden on muharrem günü kurtardı. Yine on muharremde Tanrı Hz. Adem'in tövbesini kabul etti. İdris peygamber bugün semaya vardı. Yakup peygamber, kuyuya atılan oğlu Yusuf'a bu gün kavuştu. Nuh peygamberin gemisi bu gün Cudi dağında karaya oturdu. Gemide bulunanlar tufandan kurtuldukları için tanrıya şükran borcu olarak gemide arta kalan çeşitli erzakı birbirine katıp çorba pişirdiler. Adına da aşure dediler. ve her yıl on muharremde aşure pişirerek bunu geleneksel hale getirdiler. İbrahim Peygamber bu gün doğdu. Eyüp peygamber gördüğü işkence sonucu bu gün göğe çıktı. ve yezid'e boyun eğmeyen Hz. Hüseyin bu gün yanındakilerle birlikte katledildi. Tüm bu olayların sonucunda gerek şükretmek, gerekse matem için oruç tutulmuştur. Tarihsel gelişimi ve felsefesi ile Anadolu Aleviliği evrenseldir. Derisinin kabesi insandır. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyadaki haksızlıkların, sömürünün karşısında çığlık olmuş ve olmayı sürdürecektir. Anadolu Aleviliğinin bu devrimci, özgürlükçü demokrat anlayışı, Kerbela'ya, insan kalan Hüseyin'e dayanır. Bu yüzden Muharrem orucu ve Kerbela önemlidir" dedi.

Akbük Türkan Saylan Kültür merkezinde düzenlenen etkinlik, Belediye meclis üyesi aday adayı Ersan Kara ve arkadaşlarının müzik konseriyle devam etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Saylan Didim Akbük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title