Haberler

Hacı Bektaş Vakfı, Yunus Emre'yi Andı

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi, 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında ‘Yunus’la Cem Olmak’ adlı program düzenledi.

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi, 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında 'Yunus'la Cem Olmak' adlı program düzenledi. Hacı Bektaş Veli ile Yunus'un arasındaki iletişimi konu alan programa ilgi yoğun oldu. Gecede konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Biz Yunus Emre Hazretlerinden hem dinimizi hem dilimizi öğrendik. Bunu geleceğimize anlatmak zorundayız" dedi.

İkinci Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi tarafından 'Yunus'la Cem Olmak' isimli bir program düzenlendi. Programa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Mehmet Kavas, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şube Başkanı Bektaş Kılınç, CHP İl Başkanı Halil Tokul, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, meclis üyeleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Programın ilk bölümünde Vakıf temsilcileri tarafından kurulan Dost Meclisi'nde Hacı Bektaşi Veli ve Yunus Emre arasında yaşanan hayat hikayeleri paylaşıldı. Meclis'in sunumunu Alevi Dedesi Muhammed Akgül gerçekleştirdi. Programda Zakir Mustafa Kılınç ve Zakir Celal Ateş okudukları türkü ve ağıtlarla eşlik ettiler.

'İsmini taşımaktan gurur duyuyoruz'

Dost Meclisi'nin ardından sahneye bir konuşma gerçekleştirmek için gelen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunus Emre'nin manevi şahsiyetinin büyüklüğüne değinerek, "Biz Yunus Emre gibi büyük bir şahsiyetin ismini taşıyan bir belediye olarak bu etkinlikleri başlattık. Gönül coğrafyamızdan misafirlerimizin de geldiği bu programlar, bunun gibi çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Dedemize, vakfımıza ve cemevimizin yetkilerine teşekkür ediyorum. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz sempozyumlarda ağırladığımız hocalarımızdan bazıları ünlü düşünürün Sünni, bazılarıysa alevi kökenli olduğunu söylüyor. Ben geçen sene sempozyumların kapanışında söz alarak 'Yunus Emre öyle bir hak dostu ki, asırlar sonra bütün kardeşlerimiz Yunus Emre'de bir şey buluyor. Hepimiz kendimizi Yunus Emre'ye yakın hissediyor. İşte Yunus Emre'nin büyüklüğü budur' demiştim. Her kesim Yunus Emre hazretlerinden birşeyler kapmış. Gittiğimiz her yerde de onun ışığını görüyoruz. Mevlana, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre ülkemizin hamurunda çok önemli katkılar sundular. Allah onlardan razı olsun. Biz Yunus emre Hazretlerinden hem dinimizi hem dilimizi öğrendik. Bugün bile bütün insanlarımız onun şiirlerini rahatlıkla anlayabiliyor. Bunu geleceğimize anlatmak zorundayız. Biz de belediye olarak bunu yapıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacı Bektaş Yunusemre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title