Haberler

Hacı Arif ve Pervin Yentur Cami'nin Temeli Dualarla Atıldı

Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle Gaziantepli hayırsever işadamı Hacı Arif ve eşi Pervin Yentur tarafından yaptırılan Hacı Arif ve Pervin Yentur Camii’nin temel atma töreni dualarla atıldı.

Şehitkamil Belediyesi'nin destekleriyle Gaziantepli hayırsever işadamı Hacı Arif ve eşi Pervin Yentur tarafından yaptırılan Hacı Arif ve Pervin Yentur Camii'nin temel atma töreni dualarla atıldı.

Hayırsever İşadamı Hacı Arif ve eşi Pervin Yentur tarafından Şirinevler Mahallesi'nde yapılan Hacı Arif ve Pervin Yentur Camii'nin temel atma törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Yusuf Erdem Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil ilçe Müftüsü Ömer Keskin, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"CAMİİLERİMİZ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Program Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlarken, açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Bir araya gelip ibadet yapacağımız camilerimiz bizler için çok önemli. Tabi yalnızca ezandan ezana burada buluşmak değil, çocuklarımızın, hanımlarımızın, kızlarımızın gelip burada eğitim alabileceği merkez haline gelmesi lazım. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu çalışmayla, artık camiler namaz vaktinin dışında da birer eğitim merkezi olarak kullanılması söz konusu. Bu konuda da Müftülüğümüzden çok büyük destek görüyoruz. Sosyal tesislerimizin içerisinde yürüttüğümüz kuran kurslarını artık sezonluk değil, yıl boyu devam ettirme imkanına sahibiz. Geçmiş dönemde bu bölgede bir camiye ihtiyaç vardı. Burada bulunan sosyal tesisimizin bu bölümünü mescit olarak devreye almıştık. Fakat bu bölge çok yoğun bir nüfus yaşadığı için artık mescit götürmez olmuştu. Hem sosyal tesisin daha nitelikli hale gelmesi hem de burada vatandaşlarımızın daha rahat ibadetlerini yapabilmeleri açısından bu cami bizim için çok önemli. Hacı Arif Bey ve eşi Pervin Hanımın yapmış oldukları bu hayrı Allah kabul etsin diyorum. Camimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camimizin Şirinevler Mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

"CAMİLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM VE ONLARA SAHİP ÇIKALIM"

Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin ise, "Dinimiz İslam medeniyeti, Cami medeniyetidir. Camiler insanlarla yaşıt, hatta insandan öncedir. Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de bize öğrettiği kadarıyla, İnsanlar için inşa edilen ilk ev Kabe'dir. İnsanlara hidayet kaynağı olarak ilk olarak Kabe yapılmıştır. Camilerimizin kıymetini bilelim ve onlara sahip çıkalım. Bu caminin yapımına destek veren başta hayırsever İşadamımız Hacı Arif beye ile eşi Pervin hanıma, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Camimizin dinimize, milletimize, memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Caminin yapımında emeği geçen Hacı Arif Yentur ise, "Öncelikle bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. İmkanımız nispetinde bizde bir hayır işine başladık. Rabbim hayırlısıyla tamamlamayı nasip etsin. Yapılan bu eserlerle inşallah hayırlı nesiller yetişir. Yapılan bu hayırlar büyüklük derecesine ve samimiyet derecesine göre değer kazanır. Bizde samimi olarak mütevazi eseri halkımıza sunmak istedik. İlçemize, memleketimize, halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bize bu arsayı vererek her türlü desteği sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan açış konuşmalarının ardından, duaların okunmasıyla birlikte protokol üyeleri tarafından Hacı Arif ve Pervin Yentur Camii'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Şirinevler Gaziantep Yerel Haberler

title