Haberler

Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına menenjit ve oral polio aşısı yapıldı.

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına menenjit ve oral polio aşısı yapıldı.

Hacı adaylarını olası bir salgın hastalığına karşı korumak için alınan önlemlerin başında gelen aşılama işlemlerine başlandı. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği ile hacı adaylarının aşılarının yapılması için Bingöl merkez Hacılar Cami'nde stant kurularak, hacı adaylarına uygulanması zorunlu olan menenjit ve oral polio aşıları yapıldı. Aşı çalışmaları sırasında hacılara sağlıkla ilgili şu bilgiler aktarıldı:

"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mekke ve Medine'de kurulan hastanelerde ve bazı bölgelerde faaliyete sokulan sağlık ocaklarında genellikle acil ve en sık gereken ilaçlar bulunuyor. Ancak hastaların sürekli kullandığı ilaçların aynısı olmayabilir. Bu nedenle kronik hastalığı olan kişilerin, sürekli olarak kullandıkları ilaçlarını Türkiye'ye dönene kadar yanlarına almaları önem arz etmektedir. Yolculuk öncesinde gerekli aşılar olunmalıdır. Hac süresince sürekli olarak, alışa geldiğiniz günlük normal hayatınızdan çok daha fazla hareket halinde olmanız gerekecektir" - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacılar Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title