Haberler

Hac Dönüşü Rahatsızlanan Kadın Hastaneye Kaldırıldı

Güncelleme:

Hac farizasını yerine getirdikten sonra memleketi Sivas'a dönen C.G. adlı kadın Sivas Nuri Demirağ Havaalanında rahatsızlanınca sağlık ekipleri alarma geçti.

'mers' HASTALIĞINDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Suudi Arabistan'da hac farizasını yerine getirdikten sonra bugün havayolu ile memleketi Sivas'a dönen C.G. adlı kadın Sivas Nuri Demirağ Havaalanında rahatsızlanınca sağlık ekipleri alarma geçirildi. 112 Acil Servis Ambulansı ile havaalanından alınan C.G. Sivas Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. C.G. için acil servis önlem olarak acil servis boşaltılarak, özel kıyafetli sağlık ekipleri müdahale etti. Buradaki muayene işleminin ardından C.G. ambulansla ile Numune Hastanesi'ne acil servisine sevk edildi. C.G.'nin burada kan örnekleri alındı. Ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine sevk edildi. C.G.'nin hastanenin enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi altına alınacağı öğrenildi. Yapılan ilk incelemelerde hastadaki belirtilerin MERS hastalığı şüphesi taşıdığı öğrenildi. C.G'den alınan kan örneklerinin Ankara'ya gönderildiği ve kesin sonucun yapılacak tetkiklerden sonra netleşeceği öğrenildi.

'MERS ŞÜPHESİ TAŞIYOR'

Numune Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Hilmi Ataseven, hastanın kendilerine MERS ön tanısı ile geldiğini belirterek, "Hastanın mevcut şikayetleri ve fiziki tedavisi her ne kadar bu hastalığı düşündürse de bunu söylemek için erken bir durum. Gerekli tedbirleri önlemleri aldık. Laboratuvar çalışmalarımızı yaptık, kan örneği alındı. Biz tedbir olsun diye yüzde 100 tanımız olmasa da bir kanaat oluşmuş olduğundan dolayı hastamızı üniversite hastanesine sevk ettik. Umarım bu hastalık çıkmaz, biz gerekli önlemleri almış durumdayız" dedi.

Numune Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Merdan Özcan ise, "Hastamızı gördüm muayenesini yaptım. Genel durumu iyiydi, ateşi 39 dereceydi, şuuru açıktı. Bugün hacdan döndü. Karın ağırısı, isal ve ateşi vardı. Bu durumda MERS CoV Virüsüne yakalandı diyemiyoruz. Numune alıp Ankara'ya gönderdik. Biz sadece takip ediyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ettik" diye konuştu.

Kayınvalidesi ile birlikte hacdan dönen damadı Bekir Gün, "Zaten oradayken rahatsızdı. Orada devlet hastanesine götürdük. Her hangi bir şey yok dediler. Akciğerleri normal sadece yemek yemediği için halsiz düşmüş dediler. Sonra Türkiye'ye döndük ve burada hastamıza müdahale edildi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suudi Arabistan Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title