Haberler

Hacca Gidecek Kasaplara Tarihi Handa Sınav

Şanlıurfa'da, kutsal mekanlara kasap olarak gidecekler, tarihi Gümrük Hanı'nda sınavdan geçti.

Şanlıurfa'da, kutsal mekanlara kasap olarak gidecekler, tarihi Gümrük Hanı'nda sınavdan geçti. Kurban kesme, deri yüzme konularında uygulamalı sınava tabi tutulan kasaplar, güç sınavında ise demir ağırlık kaldırdı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hacca kasap olarak gitmek için başvuran yaklaşık 3 bin kişi, kentin tarihi dokularından Gümrük Hanı'nda uygulama sınavdan geçti. Sabah erken saatlerden itibaren tarihi hanın avlusunda toplanan kasaplar, ilk olarak ağırlık testine sokuldu. Güç kontrollerini ağırlık kaldırarak yapan kasaplara, daha sonra kurban kesme ve deri yüzme testi yaptırıldı. İki aşamada yapılan sınavda başarılı olanlar, hac mevsiminde kutsal topraklarda kasap olarak gitme fırsatı bulacak. Sınava giren kasap adayları, yoğunluk nedeniyle sıranın kendilerine geç gelmesinden şikayet etti.

TURİSTLER ŞAŞIRDI

Şanlıurfa'yı ziyarete gelenlerin uğrak yeri olan tarihi Gümrük Hanı'nda yapılan sınav, yerli ve yabancı turistleri de şaşırttı. Ziyaret için geldikleri handaki yoğunluğu ve avlunun ortasında kesilmiş 2 koyun üzerinde uygulama yapan kasapları gören turistlerin handan uzaklaştıkları görüldü. Handa işyeri bulunan esnaf da, 1566 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan handa kasapların sınava tabi tutulmasının işlerini aksattığını, turistleri ise rahatsız ettiğini söyledi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title