Haberler

Hac Ön Kayıtları Yarın Başlıyor

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, bu yıl ilk defa hacca gidecek adayların yarından itibaren ön kayıt yaptırabileceklerini bildirdi.

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, bu yıl ilk defa hacca gidecek adayların yarından itibaren ön kayıt yaptırabileceklerini bildirdi.

Gürpınar, yaptığı yazılı açıklamada, hacı adaylarının 18 -27 Ocak'ta il ve ilçe müftülüklerinden ya da internet üzerinden ön kayıt işlemlerini tamamlamaları gerektiğini ifade etti.

İlk defa hac kayıtı yaptıracaklar için uyarıda bulunan Gürpınar, şunları kaydetti:

"İlk defa kayıt yaptıracak adaylar bankaya 20 lira yatırmadıkları taktirde işlemleri yapılmayacak. Bankadan alacakları 2 nüsha dekonta cep telefon numarasını ve T.C kimlik numaralarını yazdırmaları halinde bu işlemi takiben http:// hac.diyanet.gov.tr adresinden kayıtlarını yapabilecek. İşlemlerini tamamlayanlar nüfus cüzdanı ve banka dekontu ile müftülüklere müracaat edebilecek."

Gürpınar, geçmiş yıllarda kayıtları bulunan hacı adaylarının işlemlerinin ise Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yenileneceğini vurgulayarak, hac konaklama türünde veya telefon numarası gibi kayıt bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenlerin başvuru tarihleri arasında müracaatlarını yapmaları gerektiğini bildirdi.

Gürpınar, hac kuralarının 2 Mart çarşamba günü saat 11.00'de çekileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Gürpınar Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title