Haberler

Hac Kuraları Yeniden Çekilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl hacca gitmeye hak kazanan 74 bin adaya yönelik yüzde 20'lik kontenjanın azaltılması için 24 Temmuz'da saat 11.00'de yeniden kura çekileceği belirtildi.

Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, bu yıl hacca gitme hakkını kazanmalarına rağmen, Suudi Arabistan'ın Kabe'de devam eden inşaat çalışmalarının ülkelere verilen kontenjanları azaltarak hac döneminde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için önlem aldığını belirtti. Müftü Güngör, "Kurada ismi çıkmayan ve 19 Temmuz'a kadar gönüllü olarak gitmeyeceğini beyan eden adayların kesin kayıt hakları 2014 yılına devredilecek. Hacca gitmeye hak kazanan 14 bin 800 kişiye 2014'te kesin kayıt hakkı verilecek. 2013 yılında hacca gidecek vatandaşların sıralarını belirlemek üzere 28 Mart tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bilgisayar ortamında kura çekilmişti. Ancak, Suudi Arabistan 2013 yılı hac mevsiminde Kabe'de devam eden inşaatı gerekçe göstererek, İslam ülkelerine tanınan hac kontenjanından yüzde 20, kendi ülkesinden bu görevi ifa edeceklerden yüzde 50 kısıtlama yapılacağı açıklamıştı. Suudi Arabistan'ın bu kararı sonrası Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu 04 Temmuz 2013 tarihinde toplanmış 2013'te hacca gitmeye hak kazananların yüzde 20 azaltılması için yeniden kura çekmeye karar vermişti. Kurada adı çıkmayanlara 2014 yılında kesin kayıt hakkı verilecek. 2013 yılında hacca gitmeye hak kazananlardan, gönüllü olarak bu haklarının 2014 yılına devretmek isteyenlerin bu yılki hac konaklama türlerindeki fiyatları geçerli olmak üzere önümüzdeki sene kuraya katılmadan kesin kayıt hakkı verilecek" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Suudi Arabistan Elazığ Hac Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title