Haberler

Hac Kayıtları Ön Başvuru Son Gün

Güncelleme:

Suudi Arabistan yönetiminin koyduğu kota gereği başvuru yapılamayan hac için Çermik ilçesinde de yeni başvurular alınacak. Hac kayıtları başladı.

Suudi Arabistan tarafından 2013 ve 2014'te uygulamaya konulan yüzde 20 kontenjan indiriminin, geçen yıl da devam ettiğini ve yeni hac müracaatı alınmadığını hatırlatan Diyarbakır'ın Çermik İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu yıl ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, ilgili bankalara 20 TL yatırdıktan sonra Müftülüğümüze başvurarak bugünden itibaren alacakları ön kayıt formunu 27 Ocak tarihine kadar teslim ederek kaydını yaptırmış olacaklardır. 2015 yılında kuraya girip çıkmayan hacı adaylarının kayıtları otomatik olarak güncellenecektir. Daha önce kayıtlı olan hacı adayları istemeleri halinde hac kategorilerinde (normal-müstakil-otel) ve telefon numaralarında güncellemelerini yine bugünden itibaren 18 Şubat'a kadar gerçekleştirebileceklerdir.
Sistemin sıfırlanması ve çok kat sayılı kura sistemi ile hem müracaatlar alınacak hem de bu sistem ile kurada ismi çıkan adaylar hacca gidebilecek. Kurada 10 kere müracaat edenin ismi 100 kez çekilecek. Bir kez müracaat edenlerin bir kez ismi çekilecek. 5 kez müracaat edenlerin 25 kez ismi çekilecek. 2016 yılı hac kuraları 2 Mart 2016 tarihinde saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı Merkezinde bilgisayar ortamında yapılacak ve adaylar cep telefonu mesajıyla bilgilendirilecek. Kurada ismi çıkan hacı adaylarının kesin kayıtları ise 7-18 Mart 2016 tarihleri arasında İl Müftülüklerinde yapılacak"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title