Haberler

Habur Sınır Kapısındaki Araç Kuyruğu

Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yük taşıyan araç şoförleri sınır kapılarının yetersiz olduğunu ifade etti.

Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yük taşıyan araç şoförleri sınır kapılarının yetersiz olduğunu ifade etti.

Yeni köprü ve yeni sınır kapılarının açılmasını isteyen araç şoförleri artık kuyruklarda beklemek istemediklerini ifade ederek, yetkililerden bu soruna çözüm bulmasını istediler.

Araç şoförlerinden İbrahim Bulut Habur Sınır Kapısı'nın artık ihtiyaçlara cevap veremediğini söyledi.

Yetkililerin kendilerine Habur Sınır Kapısı'ndan günde 5 bin araçın giriş-çıkış yaptığını söylediklerini belirten Bulut, "Habur Sınır Kapısına giriş ve çıkışların her gün artmasından dolayı artık bölgeye yeni sınır kapıları gerekiyor. Sınır kapısı yetersiz olduğu için bazen günlerce araç kuyruklarında bekliyoruz. Buda bizi çok zor durumda bırakıyor" dedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Habur Sınır Kapısı yetkilileri ise giriş ve çıkışların her sene artarak yükselişe geçtiğini kaydetti.

Yetkililer, Türkiye ile Irak hükümetinin yeni köprü ve sınır kapılarının açılması için imza attığını ve önümüzdeki günlerde  çalışmaların başlayabileceğini söyledi. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Habur Sınır Kapısı Silopi Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title