Haberler

Habur Sınır Kapısı'ndaki Araç Kuyruğu

Habur Sınır Kapısı'ndaki araç kuyruğu- Habur Mülki İdare Amiri Demirci: "Yapımına başlanan üçüncü köprünün tamamlanmasıyla transit geçişlerde sıkıntı sona erecek" Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci, Habur Sınır Kapısı'ndaki araç kuyruğunun yapımına başlanan köprünün hizmete girmesiyle sona ereceğini söyledi.

Habur Sınır Kapısı'ndaki araç kuyruğu- Habur Mülki İdare Amiri Demirci: "Yapımına başlanan üçüncü köprünün tamamlanmasıyla transit geçişlerde sıkıntı sona erecek" Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci, Habur Sınır Kapısı'ndaki araç kuyruğunun yapımına başlanan köprünün hizmete girmesiyle sona ereceğini söyledi.Beraberinde Silopi Kaymakamı Ali Arıkan ve Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Sağlam ile Irak tarafına geçen Demirci, bir süre önce yapımına başlanan köprüdeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.Demirci yaptığı açıklamada, köprü yapım çalışmasının yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Köprünün hizmete açılmasıyla sınır kapısındaki geçiş sürelerinin çok kısalacağını ifade eden Demirci, şöyle dedi: "Yapımına başlanan 3. köprünün tamamlanmasıyla transit geçişlerde sıkıntı sona erecek. Şerit sayısı artacağı için turistik geçişlerde de daha çabuk işlem yapma imkanı olacak. Bu kadar sıra kalmayacak. Özellikle turistik geçişlerdeki küçük araçlar ve otobüslerin avantajı olacak."- 286 metre uzunluğunda olacakŞırnak İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Selma Özçınar ise köprünün yapımına 14 Ekim 2014'te başlandığını belirterek, "286 metre uzunluğunda 35 metre genişliğindeki köprünün iki ayağının fore kazık işlemleri tamamlandı. Köprü 24 milyon 432 bin liraya yapılacak" diye konuştu.Açıklamanın ardından Iraklı yetkililerle bir süre görüşen Demirci ve beraberindekiler daha sonra Silopi'ye döndü. ..

Kaynak: AA / Güncel

Habur Sınır Kapısı Suat Demirci Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title