Haberler

Hababam Sınıfı, Kastamonu'ya Geldi

Efsane "Hababam Sınıfı" filminin oyuncuları, filmin hikayesinin yaşandığı ve Anadolu’nun ilk lisesi olma özelliği taşıyan Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin 129. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere havayolu ile Kastamonu’ya geldi.

Efsane "Hababam Sınıfı" filminin oyuncuları, filmin hikayesinin yaşandığı ve Anadolu'nun ilk lisesi olma özelliği taşıyan Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 129. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere havayolu ile Kastamonu'ya geldi.

Hababam Sınıfı'nın efsane oyuncuları, ilk olarak Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret ettiler. Hababam Sınıfı oyuncularına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Abdurrahmanpaşa Lisesi Onursal Müdürü İsmail Dönmez ve Abdurrahmanpaşa Lisesi Müdürü Raif Uçar ile okuldan mezun olan öğrenciler eşlik etti. Hababam Sınıfı'nı kapıda karşılayan Vali Bektaş, oyuncularla bir süre sohbet etti. Söz konusu Hababam Sınıfı olunca esprilerin ardı arkası kesilmedi. Sık sık kahkahaların atıldığı ziyarette, ayrıca Hababam Sınıfının yazarı Cideli Rıfat Ilgaz da anıldı.

Hababam Sınıfı oyuncuları, filmin asıl hikayesinin yaşandığı Abdurrahmanpaşa Lisesi hakkında bilgiler alarak, ilk olarak kendilerini ve Hababam Sınıfındaki aldıkları rolleri anlattılar. Kastamonu'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten oyuncular, hayatlarında büyük bir anı olarak kalan Hababam Sınıfı'nda oynamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söylediler. Her gittikleri yerde büyük bir sevgiyle karşılaştıklarını belirten oyuncular, bu gururu ve mutluluğu kendilerine yaşatan Rıfat Ilgaz başta olmak üzere ahrete intikal etmiş diğer oyuncuları da yad ettiler.

"İSMAİL DÖNMEZ BİZİ DE ADAM ETSİN"

Vali Bektaş ile oyuncular arasında gülüşmelerin yaşandığı sohbette, keyifli dakikalar yaşandı. Bir ara Vali Bektaş'ın, "İşte gerçek Mahmut Hoca" diyerek oyunculara tanıttığı Abdurrahmanpaşa Lisesi Onursal Müdürü İsmail Dönmez, Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde 50 yılının geçtiğini ve bu zaman zarfında birçok öğrencinin mezun olarak şimdi üst düzey görevlerde yer aldığını kaydetti. İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan da kendisinin de İsmail Dönmez'in öğrencisi olduğunu ve disiplinli olmasıyla ünlü olan İsmail Dönmez'in kendilerine Hababam Sınıfı'nda olan yaramazlıkları yapılmasına kesinlikle müsaade etmediğini söyledi. Karahasan'ın sözlerinin ardından oyuncular, "Biz 40 yıldır adam olamadık. Hocam bizi tekrar liseye kabul etsinde, disipliniyle bizi de adam etsin" diyerek birbirleriyle şakalaştılar.

HABABAM SINIFINA GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Valilik ziyaretinin ardından davetlisi oldukları Abdurrahmanpaşa Lisesi'ne geçen Hababam Sınıfı oyuncuları, burada öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Okul bahçesinde meşalelerle ve "Hababam Güm Güm Güm" tezahüratlarıyla karşılanan Hababam Sınıfı oyuncuları, burada öğrencilerle bir araya geldiler. Filmde Hayta İsmail karakterini canlandıran Ahmet Arıman'ın yoğun ilgi gördüğü buluşmada, oyuncular öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Filmin asıl hikayesinin yaşandığı ve Anadolu'nun ilk lise olma özelliği taşıyan Abdurrahmanpaşa Lisesi'ni ziyaret eden efsane Hababam Sınıfı oyuncuları, 'Hababam' hikayesinin yaşandığı okulu görmenin büyük heyecanını yaşadılar. Daha sonra okulu ziyaret eden oyuncular, şehir turu atarak Kastamonu'nun tarihi ve turistik mekanlarını gezecekler. 27 Nisan Pazar gününe kadar Kastamonu'da olacak olan oyuncular, ayrıca Hababam Sınıfı'nın yazarı Rıfat Ilgaz'ın memleketi Cide ilçesini de ziyaret ederek, şehirden ayrılacaklar. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş İsmail Dönmez Karahasan Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title