Haberler

Güzelyurt'ta Kar Kalınlığı 60 Santime Ulaştı

Aksaray’ın tarihi ve turistik ilçesi olan Güzelyurt’ta, kar kalınlığı 60 santime ulaştı.

Aksaray'ın tarihi ve turistik ilçesi olan Güzelyurt'ta, kar kalınlığı 60 santime ulaştı. Yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Güzelyurt ilçesi, şimdi tarihi güzelliklerini karla bütünleştirdi. Beyaz bir örtüyle kaplanan Güzelyurt'ta karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Kış mevsimini en yoğun bir şekilde yaşayan Güzelyurt'ta kar kalınlığı 60 santime ulaştı.

İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Güzelyurt'un yüksek rakımda olduğunu ve bu nedenle kışı ağır şartlar altında geçirdiğini belirterek, "İlçemiz Güzelyurt kış şartlarını çok ağır yaşayan bir yerleşim merkezi. Bunun sebeplerinden biri yüksek rakımlı bir yerde olması. İlçe merkezimizin rakımı bin 600 iken Akyamaç mahallemizde rakım bin 800'e çıkıyor. Dolayısı ile ilçemizde kış şartlarını ağır yaşıyoruz. Bu sene çok şükür bir taraftan bunu rahmet olarak görüyoruz. Son bir haftada 55-60 santim kar kalınlığı oldu. Bu tabi tarım ve diğer çevre açısından son derece önemli. Şehir açısından ciddi sıkıntıları var. Belediyemizin bu noktada ciddi mücadelesi var. Vatandaşımızın bu olumsuz şartlardan etkilenmemesi için gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Çok şükür bir olumsuzluk yaşamadık. Küçük bir belediyeyiz. Geniş imkanlarımız yok. Kar mücadele araçlarımız da fazla değil. Karayollarından destek alıyoruz. Sağolsun yardımcı oluyorlar. Onların desteği ile hasarsız atlatmaya çalışıyoruz" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güzelyurt Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title