Haberler

Güzeltepe'ye Bakım ve Eğitim Merkezi

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İZELMAN Kreş, Anaokulları ve Eğitim Merkezleri ile Çiğli Belediyesi iş birliğinde okul öncesi bakım ve eğitim merkezleri projeleri kapsamında Güzeltepe Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İZELMAN Kreş, Anaokulları ve Eğitim Merkezleri ile Çiğli Belediyesi iş birliğinde okul öncesi bakım ve eğitim merkezleri projeleri kapsamında Güzeltepe Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Anabilim Dalı ve İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği" projesi kapsamında İZELMAN Kreş, Anaokulları ve Etüt Merkezleri iş birliğine dahil olan Çiğli Belediyesi, bu kez Güzeltepe-Şirintepe Kadın Dayanışma Eğitim ve Kültür Merkezi binasında Güzeltepe Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi'ne yer tahsisinde bulundu.

Okul öncesi eğitimden yararlanmayan veya yararlanamayan 3-6 yaş grubu okul öncesi çağı çocuklarda, sağlık eğitimi sunumlarıyla çocukların ve ailelerin yaşam standardına katkıda bulunmak ve paylaşma duygusunun kazandırılması planlanırken annelerin de çocuk bakımına ilişkin üstlendikleri yükün azaltılması hedefleniyor. Güzeltepe Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi açılışına Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve aileler katıldı. Açılışta annelerle sohbet eden Başkan Arslan, çocuklar ve annelerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

ÇOCUKLARIN BAKIMI, ANNELERİN EĞİTİMİ ÜSTLENİLİYOR

Anne ve babaların en çok zorlandıkları çocuk eğitimi konusunda çocuklarına iyi eğitim veren, tamamen ücretsiz eğitim almalarını sağlayan proje ile çocuklar hem güvenli bir ortamda eğitim alıyor hem yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı yakalıyorlar. Proje sadece çocukların eğitimi dışında annelere de anne sağlığı ve kadın hastalıkları konuları başta olmak üzere, çocuk eğitiminin püf noktalarına ilişkin bilgilendirici eğitim fırsatı da sunuyor. 3-6 yaş grubunu kapsayan bakım ve eğitim merkezinde çocuklarla özel olarak ilgileniliyor. 50 öğrenci ile açılışını yapan merkezde 5 öğretmen hizmet veriyor. 3 ay boyunca devam edecek eğitim süresinde Ege Üniversitesi çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği dersleri için hemşire adaylarına staj imkanı da sağlayacak olan proje, toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak adına da çok önemli bir misyon üstleniyor.

"BİRÇOK MAHALLEDE AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Belediye olarak toplumun birçok kesimine yönelik sosyal projelere destek sunduklarını, bunu için kurumlar arası işbirliği sayesinde bazı projeleri daha kolay hayata geçirebildiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Okul öncesi eğitim merkezlerimiz özellikle eğitim fırsatlarından yararlanamayan çocuklarımızın aileleri için büyük kolaylıklar sağlıyor. Çocuklarımızın bakımlarını üstlenmiş annelerimizin, çocuk bakımı gibi çok ağır bir yükü hafifletebilmelerine yardımcı olmak adına son derece anlamlı bir proje. Bu sayede annelerimiz kendileri için zaman yaratabiliyor, sosyalleşebiliyor. Kısacası rahat bir nefes alabilmeleri için onlara zaman kazandırıyoruz. Böyle merkezlerin açılması hususunda çok fazla talep geliyor. Bunları değerlendiriyoruz ve birçok mahallemizde açılması için elimizden geleni yapıyoruz. Güzel bir iş birliği çerçevesinde başlatılan bu proje sayesinde çocuklar toplumla kaynaşacak, ortak paylaşımda ortak yaşam alanında olduklarını bilecekler, stajyer hemşirelerimiz ve öğretmenlerimiz kontrolünde sağlık durumları, sosyal adaptasyonları da takip edilebilecek" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Hasan Arslan İzmir Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title