Haberler

Güzeloğlu, Yemen Bakan Yardımcısı Mohammed Abdulghani Al-Qubati'i Kabul Etti

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yemen Bakan Yardımcısı Mohammed Abdulghani Al-Qubati ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yemen Bakan Yardımcısı Mohammed Abdulghani Al-Qubati ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Valilik makamında gerçekleşen kabulde konuşan Vali Güzeloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yemen'in kardeş halkıyla Türk halkının inanç birliği dahil birçok ortak özelliği olduğunu, bu ortak özellikler çerçevesinde sıcak ilişkiler ve birçok alanda işbirlikleri geliştirilmesinden mutluluk duyacağını ifade etti. Güzeloğlu, 1 milyon 800 bin nüfusuyla Türkiye'nin dokuzuncu, ekonomik olarak altıncı büyük ili olan Mersin'in, ülkenin ikinci büyük limana sahip olduğunu, 2013 yılı itibariyle toplam 23 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştığını vurguladı. Toplam 2 organize sanayi bölgesinde 192 firma ve yaklaşık 11 bin çalışan olduğunu, buradan 130 gümrük bölgesine ihracat yapıldığını kaydeden Güzeloğlu, "Şu anda dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip Türkiye, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar mal ve 150 milyar dolar hizmet ihracatıyla dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasında girmeyi hedefliyor. Biz de Mersin olarak bu hedefe giden yolda Mersin Limanı'nın yıllık kapasitesini 15 milyon konteyner TEU'ya çıkartarak limanımızın dünyanın en büyük 20 limanı arasına girmesi için hızla çalışıyoruz" dedi.

Gümrük ilişkilerinin karşılıklı ilişkilerin gelişmesini sağlayan çok önemli bir alan olduğunu savunan Güzeloğlu, "Bu noktada Türkiye ile Yemen arasında gerçekleştirilecek anlaşma ve bağlantılar Yemen'in de dünyaya açılmasında önemli rol oynayacaktır. Ülkemizin gümrük alanında birçok ülkeyle gerçekleştirdiği uluslararası anlaşmaları ve bağlantıları var. Temel hedefimiz, bekletmeden, gecikmeden ve ertelemeden çözüm üretmek ve denetimi gerçekleştirmektir. Mersin gümrük bölgesi de ülkemizin önemli merkezlerinden biridir. Buradan özellikle Ortadoğu, Ön Asya, Asya gibi üçüncü dünya ülkelerine de önemli bir mal ve hizmet akışı gerçekleştirilmektedir. İnanıyorum ki ilimize gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret hem karşılıklı ilişkiler geliştirmek açısından hem de teknik açıdan çok büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Yemen Bakan Yardımcısı Al-Qubati ise ilk durakları olan Ankara'da 4 günlük teknik eğitim sürecinden sonra Mersin'e geldiklerini, amaçlarının Mersin Limanı'nı, Serbest Bölge'yi ve Organize Sanayi Bölgesi'ni gezerek bilgi alışverişinde bulunmak olduğunu belirterek, misafirperverliğinden dolayı Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti.

Kabulün sonunda Bakan Yardımcısı Al-Qubati, Vali Güzeloğlu'na hediye olarak Yemen kahvesi ve balı takdim etti. Vali Güzeloğlu ise Al-Qubati'ye zeytinyağı ve zeytin hediye etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Türkiye Mersin Yemen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title