Haberler

Güzellikten Öte İç Huzurum Önemli

Güncelleme:

11 yıl önce Dünya Güzeli seçilen Azra Akın, "Geçen süre içinde geliştim, olgunlaştım.

11 yıl önce 'Dünya Güzeli' seçilen Azra Akın ; iki ay kaldığı Küba'daki dans ve İspanyolca eğitiminden döner dönmez Cosmopolitan dergisinden Ceylan Yeniacun'a konuştu. Akın; kariyeri, özel hayatı ve hayalleriyle ilgili samimi açıklamalar yaptı.

Dünya güzeli olarak güne başlamak nasıl bir duygu?

Artık nasıl uyuduğuma ve nasıl uyandığıma çok önem veriyorum. Dünya Güzeli seçildiğimde 21 yaşındaydım. O zamanlar idrak edemiyordum ama şimdi, "Ben 11 yıl içinde neler yapmışım!" diyorum. Güzellikten öte iç huzurumun benim için daha önemli olduğunu anladım.

OMURGASI SAĞLAM BİRİYİM

11 yıl içinde Azra Akın'da ne gibi değişimler oldu?

Kesinlikle tecrübe! Büyüdüğümü, geliştiğimi, olgunlaştığımı hissediyorum. Kendimi tanımak için çaba sarf ediyorum. Kişisel gelişime özel bir ilgim var. Seminerlere katılıyorum.

Son zamanlarda hakkınızda birçok şey yazılıp çizildi. Siz ise sessiz kaldınız. Hiç mi çıkıp içinizden geçenleri söylemek gelmiyor?

Bunun biraz yapıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu durumla ilk defa karşılaşmıyorum. 16 yıldır bu dünyanın içerisindeyim. Ailemin verdiği terbiye ve eğitim sayesinde omurgamın sağlam olduğunu düşünüyorum; bu yüzden bunları kafama takmıyorum. Bu tarz şeylerle uğraşmak, geçmişle uğraşmak demek. Ben önüme bakıyorum.

BAVUL ALMAYI SEVİYORUM

Kendinizde beğenmediğiniz yanlarınız var mı?

Şu anki halimden, yaşımdan çok memnunum. Mesela 14 yaşımdayken bikini giymeyi sevmiyordum, şimdi ise bikinilerimi yanımdan ayırmıyorum.

Alışverişle aranız nasıl?

Son iki senedir sürekli tasarım parçalar alırken buluyorum kendimi. Bavul almayı çok severim çünkü bavul benim için seyahat demek. Vintage tasarımlara özel bir ilgim var. Tüm günümü elimde elma çayımla Kapalıçarşı'da dolaşarak geçirebilirim.

Sizi en çok ne sinirlendirir?

Haksızlığa asla tahammül edemiyorum. Sevdiğim insanlara birinin zarar verdiğini görürsem, bambaşka bir Azra olabiliyorum.

Bir gün beyaz atlı prensin gelip sizi bulacağına inanıyor musunuz?

Aşka inancım tabii ki var. Ama asıl hayat yolculuğumuzda içimizdeki aşkı kaybetmemek çok önemli. Kendimi şu an çok iyi ve mutlu hissediyorum. Küba bana çok iyi geldi.

Bir erkekte ilk ne dikkatinizi çeker?

Belli kurallarım yok. Bir gün doğru zamanda, doğru yerde karşıma çıkar. Bunlara kafa yormaya gerek yok. Ben eğlenmeyi, mutluluğumu paylaşmayı seviyorum.

DUDAĞINI ŞİŞİRTEN KADIN ÇİRKİNLEŞİYOR

Estetik müdahaleler hakkında ne düşünüyorsunuz?

31 yaşımdayım, o yüzden bir şey söylemem için henüz erken. 50 yaşıma geldiğimde nasıl görünürüm bilmiyorum. Karşı değilim ama abartıldığında kötü duruyor. Özellikle dudaklar şişirildiğinde kadınların güzelliği gidiyor.

Cildinize yaptırdığınız özel bir bakım var mı?

İlk defa geçen yıl yaptırdım. Cildime yosun maskesi uygulandı. Çok iyi geldi; arada sırada yaptırabilirim. Günlük hayatımda da cildimi nemlendirmeye özen gösteririm. Makyajımı çıkarmadan yatmam.

KÜBA HALKI VE KÜLTÜRÜ BANA ÇOK İYİ GELDİ

İki aydır Küba'daydınız. Ülkeyi seçmenizin özel bir sebebi var mıydı?

21 yaşımdayken bir aile dostumuz Küba'ya gitmişti. Bana renkli binaların, sokakların fotoğraflarını göstermişti. O zaman gitmeyi aklıma koymuştum ama vakit bulamamıştım. Bu iki aylık dönem için geçtiğimiz yıldan programım hazırdı. Dil ve dans eğitimim için okulumu ve evimi hazırlamıştım. Hayatımın en eğlenceli anlarını yaşadım. Oranın halkı, kültürü bana iyi geldi. Küba'da ev hayatı yaşadım. Dansla ilgili de önümüzdeki günlerde yapmak istediğim bazı şeyler var.

TARANTINO İLE ÇALIŞMAK İSTERİM

Şansınız olsa kiminle aynı projede yer almak isterdiniz?

Quentin Tarantino! Çok mu uçtum? Uçakta gelirken filmini izledim. Filmlerinde adalet duygusunu öyle bir işliyor ki, ona hayran kalmamak elde değil. Tabii ülkemizde de başarılı yönetmen ve oyuncular var. Kimseyi unutmak istemem; bu yüzden isim kullanmayayım...

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Azra Akın Küba Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title