Haberler

Güzelbahçe'de Çevre Düzeni Planı Değişikliği Tepkisi

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yönetimi, Güzelbahçe'deki doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alana İEÜ yerleşke alanı yapılmasının önünü açan I·zmir Bu¨yu¨ks¸ehir Bu¨tu¨nu¨ C¸evre Du¨zeni Planı değişikliğinin iptali için dava açtıklarını açıkladı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yönetimi, Güzelbahçe'deki doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alana İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) yerleşke alanı yapılmasının önünü açan İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı değişikliğinin iptali için dava açtıklarını açıkladı.

Odadan yapılan açıklamada, I·zmir'deki u¨niversite sayısının artmasının önemli olduğu, ancak gelecegˆin egˆitimli bireylerini yetis¸tirecek u¨niversitelerin dogˆru yerde kurulması gerektiği kaydedildi.

"Bilimsel temeli savunan u¨niversitelerin bilimsel olmayan temeller u¨zerine yansıtılmasının kabul edilemez olduğu" vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"U¨niversite kurulması gibi tu¨m kenti ve kentliyi kapsayan plan kararları yerel yo¨netimlerin, sivil toplum kurulus¸larının, akademik birimlerin, kentli halkının tu¨m kesimlerinin fikirleri ve go¨ru¨s¸leri dogˆrultusunda hazırlanması gerekirken, 1/25000 O¨lc¸ekli Bu¨yu¨ks¸ehir Bu¨tu¨nu¨ C¸evre Du¨zeni Planında "Dogˆal ve Agˆac¸lık Karakteri Korunacak Alanlar" olarak belirlenen Gu¨zelbahc¸e I·lc¸esindeki 2363 ve 2364 parsellerin mevzii plan teknigˆi ile C¸evre Du¨zeni Planı degˆis¸ikligˆi yapılarak üniversite yerles¸ke alanları olarak belirlenmesi hic¸bir bilimsel temele dayanmamaktadır. Ayrıca, bu tu¨r plan kararları ile sadece planın onaylandıgˆı alan degˆil c¸evresindeki birc¸ok dogˆal alanda yapılas¸ma riski altına girmektedir."

Kamuoyunda Ekonomi Üniversitesi Yerleşke alanı olarak adlandırılan bölgenin doğal yapısının korunarak gelecek kuşaklara miras bırakılması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Bu alanın mevzi plan teknigˆi ile yapılas¸maya ac¸ılmasının o¨nu¨nu¨ ac¸an 1/25000 O¨lc¸ekli I·zmir Bu¨yu¨ks¸ehir Bu¨tu¨nu¨ C¸evre Du¨zeni Planı Degˆis¸ikligˆine, kamu yararına dayanmaması nedeni ile dava ac¸tıgˆımızı ve I·zmir'in dogˆal, ku¨ltu¨rel alanlarının korunmasına yo¨nelik mu¨cadelemizi her tu¨rlu¨ hukuki zeminde su¨rdu¨recegˆimizi kamuoyuna bildiririz" ifadeleri kullanıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Güzelbahçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title