Haberler

Güzel Oyuncu Dilan Çiçek Deniz: Benden 15 Yaş Büyük Sevgilim Var

Güncelleme:

Alıştığımızdan farklı bir oyuncu portresi onunki... Annesi eski edebiyat öğretmeni bir hippi, babası bir maceraperest... 15 yaşında ilk şiir kitabını çıkardı. Duyduğunu ezberleme yeteneğiyle İngilizceyi kısa sürede çözdü. Şimdi İspanyolca öğreniyor. Bir yandan denemeler yazıyor. Sylvia Plath'i kendine örnek alıyor.

EKRANIN PARLAYAN YILDIZI

İki sene önce Türkiye güzellik yarışmasında ikincilik tacını giyen Dilan Çiçek Deniz, bu sene ' Bodrum Masalı'yla ekranın parlayan yıldızı oldu. Şevval Sam ve Timuçin Esen'le başrolü paylaşan oyuncu, Hürriyet'in magazin eki Kelebek'e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kendisinden 15 yaş büyük sevgilisiyle son derece mutlu olduğunu belirten güzel oyuncu, "Enerjisi... Çok zeki. Her konu hakkında bilgisi var. Ondan çok şey öğreniyorum. Dört dil biliyor. Yaş farkı başlarda problem olur diye düşündüm ama kafamı o kadar açtı ve hayata farklı pencereden bakmamı sağladı ki mutluyum" şeklinde konuştu.

İşte Dilan Çiçek Deniz ile yapılan o röportaj;

Sizin için nasıl bir yıldı 2016? Yeni yıl kararları alındı mı?

- Kariyer anlamında büyük adımlar attığım bir sene oldu. ' Bodrum Masalı'nın sevilerek izlenmesi, 'Altın Kelebek' ödülü, 2016'yı çok özel hatırlamamı sağlayacak. Yeni yılda kariyerimle, eğitimimle ilgili önemli kararlarım var. Adım adım ilerlemek istiyorum. Beklentim basit; gülümsediğimiz bir yıl olsun.

Kısa sürede yıldızınızın bu kadar parlayacağını hayal ediyor muydunuz?

- Kendimi başarılı hayal etmekten utanırım. O yüzden bu soruya "evet" cevabı verirsem yalan olur. Ama bu başarıyı elde etmek için ne gerekiyorsa yaptım, yapmaya da devam edeceğim.


2014'te güzellik yarışmasına katıldınız, ardından modellik ve oyunculuk yaptınız... Sizinki şöhret olma arzusu muydu?

- Hayır. 13 yaşımda "Aileme katkıda bulunmalıyım" diye çalışmaya başlamak istedim...

Anne ve babanızın mesleği neydi?

- Sivaslıyım ama Antalya'da büyüdüm. Annem edebiyat, babam sınıf öğretmeni. Çalışmama karşı çıktılar. "Önce okulunu bitir" dediler. Ama başlarını yiye yiye bir ajansa kaydoldum. 14 yaşımda podyum koreografileri yazıyordum. 15'imde öğretmenimin yönlendirmesiyle belediye konservatuvarına girdim. Üç sene tiyatrolarda rol aldım.

Madem oyunculuğa âşıktınız neden güzellik yarışmasına katıldınız?

- Oyunculuk için basamaktı. "Belki başka bir yerden kapı açarım" diye düşündüm. Yoksa benimki biraz çirkin ördek yavrusu hikâyesi. Okul zamanlarımda hiç popüler değildim, kendi halimdeydim. 'İnek' tabir edilen çalışkanlardandım. Boyum çok uzundu. Damaklı tellerim vardı. Konuşamıyordum bile... Kırmızı çerçeveli gözlükler falan... 16 yaşımdan sonra fiziğim şekillenmeye başladı.


"ÇALIŞMAK BENİM KAÇIŞ NOKTAMDI"

Eski Türkiye güzellerinden biri olarak sizden güzellik tüyoları üzerine bir şeyler bekliyorum ama siz 15 yaşında 'Güneşi Annem Sanırdım' isminde ilk şiir kitabınızı yazdınız...

- Kendimi çocukluğumdan beri ruhen olgun hissediyordum. İlk şiirimi dokuz yaşımda yazdım. Annem ve babam çalıştığı için benim kaçış noktam da çalışmaktı. Tenis, basketbol, voleybol, piyano, gitar, karate kurslarına gittim.

Bu kaçışta anne ve babanızın ayrılığının etkisi var mı?

- Hayır. Onlar sekiz yaşımdayken ayrıldı ama duruma kolay adapte oldum. Hatta boşanma süreçlerinde daha mutlu olacaklarını hissediyordum. Annemle kaldım ama babamla görüşmeye de devam ettim.

Başka evlilikler yaptılar mı?

- Hayır, ikisi de özgür ruh. Annem hippi. Erken emekli oldu. Hızması vardır, kafası bayağı farklı çalışır. Arkadaşım gibidir. Mesela Likya'yı tek başına sırtında bir kamp çantasıyla yürüyen bir kadındır.


Babanız peki?

- O 56 yaşında. Antalya'da 'Asi Yaban Keçileri' diye bir yürüyüş grubu var. Her hafta Antalya'da bir dağa tırmanıyorlar. Günde 17 kilometre yürüyorlar.

Güzellik yarışması yüzünden sektörde önyargıyla karşılaştınız mı?

- İnsanlar güzel bir kadının, hem güzel hem zeki hem de başarılı olabileceğine inanmıyor. Bunu gösterebilmek için ekstra çalışman gerek. Ben de boş zamanlarımda sürekli çalışıyorum. Dizi bittikten sonra Amerika'ya gidip oyunculuk eğitimi alacağım. Okulumu, derslerimi bile belirledim. İnsanın plan yapıp önünü görmesi iyidir.

Peki oyunculuk ve cinsellik denklemine bakışınız ne?

- Benim oyunculukta tek tabum her şeyin planlı ve programlı olarak ilerlemesi. Onun dışında bir sınırım yok. Zaten oyuncu kendini kapatmamalı.


"SABIRLI OLMAYI ÖĞRENDİM"

Çekimlerden dolayı dokuz aydır Bodrum'dasınız. Buranın ortamı sizde neleri değiştirdi?

- Antalya'da büyüdüğüm için havasına, denizine pek yabancılık çekmedim. Yeni uğraşlarla kendimde yeni şeyler keşfettim. Kendimle baş başa kalınca daha sabırlı ve kontrollü birine dönüştüm. Bir yandan yeni bir yabancı dil öğrenmeye başladım.

Kendi başınıza mı?

- Evet... Dil öğrenmeye ve papağan gibi duyduğumu ezberleyerek tekrarlamaya yeteneğim var. İngilizceyi de öyle öğrenmiştim. Şimdi telefonuma indirdiğim uygulamalarla İspanyolcayı çözüyorum. Bir yandan denemeler yazıyorum. Sylvia Plath ve Dostoyevski seviyorum. Yeni yazdığım kitabımda illüstrasyonlar, şiirler ve denemeler olacak. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi'nde 'karşılaştırmalı edebiyat' bölümünde okumaya da devam ediyorum.

"OKAN HAYATA FARKLI PENCEREDEN BAKMAMI SAĞLADI"

Dilan Çiçek Deniz: Küçük bir yerde yaşarken adeta okyanusa geldim

Rol arkadaşınız Şevval Sam'ın oğluyla birlikte olduğunuz haberleri çıktı.İşin aslı nedir?

- Tabii ki doğru değil. O 19 yaşında ve kardeşim gibi... Zaten Şevval'e de "anne" diyorum. Ayrıca bir yıldır da Okan Can Yantır'la birlikteyim.

Sizi çeken hangi özellikleri oldu?

- Enerjisi... Çok zeki. Her konu hakkında bilgisi var. Ondan çok şey öğreniyorum. Dört dil biliyor.

Aranızda 15 yaş fark var. Bu, ilişkinizi olumsuz etkilemiyor mu?

- Başlarda problem olur diye düşündüm ama kafamı o kadar açtı ve hayata farklı pencereden bakmamı sağladı ki mutluyum.





Kaynak: Haberler.com / Magazin

Şevval Sam Antalya Bodrum Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title