Haberler

Güz Domatesi Üreticileri Sevindirdi

Güncelleme:

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde söz sahibi kentlerinden Mersin'de, güz domatesinin 90 kuruş ile 1,5 liradan satılması üreticileri memnun etti.

DERVİŞ ÇÖMEZ - Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde söz sahibi kentlerinden Mersin'de, güz domatesinin 90 kuruş ile 1,5 liradan satılması üreticileri memnun etti.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güz dönemi dikilen domateslerin iyi para etmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İlçe genelinde 12 bin dekar alan serada domates yetiştiriciliği yapıldığını belirten Dölek, "Domates üreticisi geçmiş yıllarda ürettiği domatesi gerçek fiyatından satamadığı için ikinci yıla hep borçlu giriyordu. Bu yıl ürünlerin iyi para etmesinden dolayı üreticinin yüzünün gülüyor. Domateslerimiz kilogramı 90 kuruş ve 1,5 liradan alıcı buluyor" diye konuştu.

Dölek, güz döneminde serada üretilen domatesin Rusya ve Ukrayna'ya da gönderildiğini aktararak, fiyatta lehlerine oluşan durumun ihracatta ise karşılığını alamadıklarını ifade etti.

Her iki ülkedeki sıkıntıların ihracatı da olumsuz etkilediğini belirten Dölek, "Özellikle Rusya'da yaşanan para birimindeki düşüş bizi çok etkiledi. Ukrayna'daki olumsuzlukları da eklediğimizde ihracat beklentimiz arzu edilen kadar olmadı" dedi.

Dölek ayrıca, baharlık fidelerin dikiminin de başladığını, domatesin güz döneminde bulduğu değerin baharda da devam etmesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Domates üreticisi Cennet Aslan ise geçmiş yıllarda ürettikleri domatesin masrafını dahi çıkaramazken bu yıl ürünün hem rekoltesinin iyi olduğunu hem de iyi para ettiğini ve yüzlerinin güldüğünü dile getirdi. - Mersin

Kaynak: AA / Ekonomi

Adnan Dölek Erdemli Türkiye Mersin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title