Haberler

Güvercinlerini "Kırkpınar Marşları" ile Yarışlara Hazırlıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bayram Şimşek'in güvercinlerini beslemesi ve Kırkpınar marşlarını dinletmesi- Bayram Şimşek ile röportaj Güvercinlerini "Kırkpınar marşları" ile yarışlara hazırlıyor- Edirne'de bir inşaat işçisi, "Kurtdereli", "Kel Aliço", "Koca Yusuf" gibi yağlı güreşçilerin isimlerini verdiği güvercinlerini, Kırkpınar marşlarını dinleterek yarışlara hazırlıyor- Kuşların sahibi Bayram: - "Güvercinlerim isimlerini, Kırkpınar'da dualı çayıra çıkan pehlivanlardan alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bayram Şimşek'in güvercinlerini beslemesi ve Kırkpınar marşlarını dinletmesi- Bayram Şimşek ile röportaj Güvercinlerini "Kırkpınar marşları" ile yarışlara hazırlıyor- Edirne'de bir inşaat işçisi, "Kurtdereli", "Kel Aliço", "Koca Yusuf" gibi yağlı güreşçilerin isimlerini verdiği güvercinlerini, Kırkpınar marşlarını dinleterek yarışlara hazırlıyor- Kuşların sahibi Bayram: - "Güvercinlerim isimlerini, Kırkpınar'da dualı çayıra çıkan pehlivanlardan alıyor. Koca Yusuf, benien çok onurlandıran kuşum. Ondan gelecek sene Türkiye şampiyonluğu bekliyorum" CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de güvercinlerine "Kurtdereli", "Kel Aliço", "Koca Yusuf" gibi pehlivanların isimlerini veren inşaat işçisi, yarışlara hazırladığı kuşlarına Kırkpınar marşları dinletiyor.İnşaat işçisi Bayram Şimşek, üç katlı evinin çatısına kurduğu kafeslerde 250 güvercine bakıyor. Güvercinlerini ulusal ve uluslararası yarışlara hazırlayan Şimşek, kuşlarına su ve yem verirken, bir yandan da Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çalınan marşları dinletiyor.Şimşek'in, ismini yağlı güreşin efsanesi Koca Yusuf'tan alan kuşu, Türkiye Güvercin Federasyonunca Muş'ta düzenlenen yarışta, bin 330 kilometreyi 9 günde uçarak yuvasına döndü.- "Marşı dinleyen güvercinim gökyüzünde şahlanıyor"Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvercinlerine gözü gibi baktığını söyledi.İnşaatta çalıştıktan sonra gününün 10 saatini kuşlarıyla geçirdiğini belirten Şimşek, "Hepsinin birer adı var. Güvercinlerim isimlerini, Kırkpınar'da dualı çayıra çıkan pehlivanlardan alıyor. Koca Yusuf, beni en çok onurlandıran kuşum. Ondan gelecek sene Türkiye şampiyonluğu bekliyorum" diye konuştu.Ulusal ve uluslararası yarışlara hazır hale gelen güvercinlerine "Kurtdereli", "Kel Aliço", "Koca Yusuf" gibi isimler verdiğini dile getiren Şimşek, şöyle devam etti: "Günümün büyük bölümünü kuşlarımla geçiriyorum. Yem ve su verme saatlerinde oğlum Emrah ile güvercinlerimizin kafesine giriyoruz. Kafeslerin temizliğini yaptıktan sonra, onları gökyüzüne bırakıyoruz.Bu arada, güvercinlerime pehlivan isimleri verdiğim halde niye onlara Kırkpınar marşları dinletmiyorum diye düşündüm. Son bir yıldır güvercinlerime bakım yaptığım sırada, oğlum telefonuna kaydettiği Kırkpınar marşlarını dinletiyor. Teypten, cep telefonundan açtığımız marşlar, kuşları motive ediyor. Marşı dinleyen güvercinim gökyüzünde resmen şahlanıyor."Şimşek, güvercinleriyle uluslararası yarışlarda Türkiye'yi temsil etmeyi hedeflediğini kaydetti.- "Oğluma, onların dost olduğunu öğretiyorum"Emrah Şimşek de gün boyunca güvercinlerin her ihtiyacını karşıladığını, bir nevi "kuş seyisliği" yaptığını söyledi.Güvercinlerle vakit geçirdiğinde stresten uzaklaştığını anlatan Şimşek, "Babam bana öğretti, ben de oğluma onların birer dost olduğunu öğretiyorum. Bu gelenek ailemizde devam edecek" dedi.Yarışçı güvercinlerin "bir çocuk gibi bakım istediğini" dile getiren Şimşek, "Şu ana kadar katıldığımız yarışlarda birçok kupa ve madalya altık. İnşallah devamı gelecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırkpınar Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title