Haberler

Güvenlik Önlemi Alınmayan Cami Yıkımı Durduruldu

Samsun'un Bafra İlçesi'nde İsmet Paşa Camisi'nin yıkımını yapan işçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan minarenin tepesindeki alemden başlayarak işe başlamasına müftülük müdahale etti. İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Yıkım ihalesini alan şirket güvenlik tedbiri almadığı için yıkımı durdurduk" dedi.

Samsun'un Bafra İlçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan 500 kişilik İsmet Paşa Camisi yerine 2 bin kişilik cami yapılması için yıkılmasına karar verildi. İşçiler birkaç gün önce caminin yıkımına başladı. Yerine 2 bin kişilik cami ve kuran kursunun yapılacağı alanda işçiler hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışmaya başladı. Bir işçinin yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki caminin minaresine çıkıp, balyozla alemi yıkması ve bunu yaparken de hiçbir güvenlik önlemi almaması tepkilere neden oldu. Mahalle halkı işçiyi uyarın minareden indirmek istedi. Tepkiler üzerine minarenin yıkımı bugün durdu. Emekli öğretmen Niyazi Vural, "Tedbirsiz çalışılır mı? Türkiye'de hergün neredeyse bir işçi güvenlik tedbiri almadan hayatını kaybediyor. Yine de bunlardan ders alınmıyor. Hiç mi önlem alınmaz. Hiç mi ders alınmaz?" diye konuştu.

İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ise halkın yoğun olduğu mahallenin bulunduğu caminin ihtiyaca cevap veremediği için yerine daha büyük bir cami yapılması bakanlıktan onay aldıklarını belirterek, "Caminin yıkımı başlattık. Ancak yıkım ihalesini alan firma güvenlik şartlarını yerine getirmediği için yıkım durduruldu. Gerekli tedbirler alındıktan sonra çalışmalara yeniden başlanacak" dedi. - Bafra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet Paşa Camisi Hayrettin Öztürk Samsun Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title