Haberler

Güvenlik Güçleri ve Terör Mağdurlarına Destek

Çorum Belediyesince terör mağduru vatandaşlar ile terör operasyonlarına katılan güvenlik güçlerine destek amacıyla gönderilen 2 tır ve 4 kamyon malzeme, Mardin'e ulaştı.

Çorum Belediyesince terör mağduru vatandaşlar ile terör operasyonlarına katılan güvenlik güçlerine destek amacıyla gönderilen 2 tır ve 4 kamyon malzeme, Mardin'e ulaştı.

Ak Parti İl Başkanlığı depolarına yerleştirilen, gıda, giysi ve kırtasiye malzemelerinin yer aldığı koliler, terör mağduru ailelere dağıtılmaya başlandı.

Partinin Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle birçok vatandaşın evini bırakıp göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Terör mağduru vatandaşlar için AK Parti teşkilatlarınca yardım kampanyaları düzenlendiğini belirten Dündar, Mardin'e son 2 ayda AK Parti teşkilatı aracılığıyla 25 tır yardım geldiğini, bunları halka ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yardımların, özellikle Nusaybin, Cizre, Silopi ve İdil'den terör nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlara dağıtıldığını anlatan Dündar, şöyle devam etti:

"Hükümet ve devlet olarak terör nedeniyle zarar gören hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine, mağduriyetinin devam etmesine izin vermeyeceğiz. Çorum'dan gönderilen yardım malzemelerini dağıtmaya başladık. Bu tür yardımlaşmalar ülkenin doğu batı kardeşliğinin pekişmesine önemli katkılar sağlıyor. Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden biri de budur. Çorum, İstanbul, Denizli, Muğla, Osmaniye'deki kardeşlerimiz buradaki insanların acısını paylaşıyor ve bu acıya bir nebze destek olmaya çalışıyorsa, bu ülkenin birlik ve beraberliğinin ne kadar güçlü olduğunu ve güçleneceğini gösterir. Her türlü teröre, hileye ve her türlü tuzağa rağmen Türkiye halkı bunları bertaraf ederek birlik ve birliğini güçlendirecektir."

Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ise bölgede yaşanan terör olayların üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

AK Parti teşkilatı, belediye ve vatandaşlarla bütün olarak, terör olayları nedeniyle mağduriyet yaşayanlara destek verdiklerini dile getiren Köroğlu, "Halkımızın bize verdiği destekle buraya 6 tır malzeme getirdik. Buradaki mağdur kardeşlerimize dağıtılacak. 2 tır da Nusaybin'e güvenlik güçlerine hediye gönderdik. Buradaki acıları birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz" dedi.

Çorum Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Cengiz Özkader de beraberliği vurgulamak adına Mardin'e geldiklerini, kent halkının yanında olduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Dündar AK Parti Mardin Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title