Haberler

Güvenlik Görevlisinin Hasta Yakını Tarafından Bıçaklanması

Güvenlik İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Çetin Tatar, 2 güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından yaralanmasını kınadı.

Güvenlik İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Çetin Tatar, 2 güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından yaralanmasını kınadı.

Malatya Devlet Hastanesi önünde güvenlik görevlileri ve sendika üyeleriyle açıklama yapan Tatar, İstanbul Atatürk Havalimanındaki terör saldırısını kınayarak, terör olaylarına karşı tüm vatandaşladın tek vücut olması gerektiğini belirtti.

Son dönemlerde hastanede görev yapan sağlık personelleriyle güvenlik görevlilerine, hizmet ettikleri hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet uygulandığını kaydeden Tatar, hasta yakınlarının saldırısı sonucu özel güvenlikçi M.Y'nin bıçak ve delici aletle çeşitli yerinden yaralanarak beyin kanaması geçirdiğini söyledi.

M.Y'nin yoğun bakımda tedavi altına alındığını dile getiren Tatar, darp edilen A.T'nin ise saldırının adından tedavisinin yapıldığı ve durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Güvenlik görevlilerine yapılan saldırıyı kınayan Tatar, "Saldırganlara en ağır cezalar verilerek caydırıcılığın arttırılmasını istiyoruz. Şiddet olaylarında önemli olan uygulanan yaptırımların camianın vicdanını rahatlatmasıdır. Bu bağlamda en hızlı sonuç olayların basit darp olaylarından çıkartılması yönünde TBMM'den kanun çıkartılması, şiddet uygulayanlara cezalar verilmesi ve bu cezaların basında yer bulmasının sağlanması olabilir." diye konuştu.

Hastanede özel güvelik görevlisi olarak çalışan Metin Y. ile ortopedi servisinde yatan bir hastanın oğlu M.Ö. arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.Ö. güvenlik görevlisi Metin Y'yi kafasından bıçakla ağır yaralamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Malatya Tatar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title